TWEDO strijdend ten onder tegen NKVV

DALERPEEL - Afgelopen zaterdag moest Twedo aantreden in Dalerpeel tegen de koploper NKVV om hun van de koppositie te stoten en deze zelf over te kunnen nemen. Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd, men kon zien dat dit duel een duel was om de bovenste plaatsen.

Er werd verdedigend aan beide zijden aan het begin weinig weg gegeven en het spel speelde zich voornamelijk af met lange ballen over en weer. Pech voor Twedo was er wel want na 7 minuten moest verdediger Mauk van der Horst er al af met een kuitblessure.

Vanaf de 23e minuut kreeg Twedo de eerste kans, Andy Hof kwam er door kon alleen op de keeper af maar de keeper van NKVV was sneller en was Hof de baas. De toon was gezet, vanaf deze minuut gebeurde er aan beide kanten veel. In de 27e minuut vuurde David van der Burg van Twedo een schot af op doel wat net over ging. NKVV reageerde meteen en kreeg een open kans voor het doel om de score open te breken,maar deze werd ver over geschoten.

In de 35e minuut was het weer een hele grote kans voor open doel voor NKVV en gelukkig voor Twedo stond nu de paal in de weg. Dit herhaalde zich in minuut 37, weer de paal stond de openingstreffer van NKVV in de weg. Met de brilstand ging men aan de welverdiende thee.

NKVV voelde dat er iets te halen viel en voerde de tweede helft de druk op Twedo op. In de 55e minuut kreeg het dan ook loon naar werken. Een corner werd hard ingekopt door de aanvoerder van NKVV. 1-0.

In de 67e minuut vuurde Jeroen Koopman van Twedo een vrije bal op het doel van NKVV. De bal ging onderkant lat in het doel achter de lijn en kwam weer uit het doel. Vele mensen zagen dat hij achter de lijn was alleen onze scheidsrechter gaf geen doelpunt. Helaas dus geen gelijkmaker voor Twedo wat misschien ook wel een beetje teveel voor Twedo was geweest gezien de wedstrijd.

In de 75e minuut werd een duidelijke overtreding gemaakt op Dennis Aardema. Tot ieders verbazing zag Twedo dat verdediger Dennis Aardema een vrije bal tegen kreeg in plaats van mee. Deze vrije trap werd genomen door de heren van NKVV en werd via een kaats vanaf 20 meter op doel afgevuurd. Keeper Santing van Twedo had geen antwoord op dit schot. 2-0.

Na de 2-0 was de wedstrijd gespeeld en NKVV speelde de resterende tijd vol om zo de toch wel 3 verdiende punten in eigen huis te houden. Twedo volgt na dit verlies op plaats 5 op een paar puntjes afstand en een wedstrijd minder. Het blijft spannend bovenin.