DVC'59 wil open voetballen tegen WKE

NIEUW-DORDRECHT – DVC’59 krijgt aanstaande zondag Topklasser WKE op bezoek. Dit is een wedstrijd in de eerste ronde van de noordelijke districtsbeker. Op internet valt te lezen dat WKE de torenhoge favoriet is. Hun winstkansen worden geschat op 92%. Tegen een schamele 3 % voor DVC’59.

Trainer Henderikus Mulder van DVC’59 ziet het niet anders. “We hebben deze week wel op strafschoppen getraind, maar als het zo ver komt zou een klein wonder zijn. WKE wint deze wedstrijd normaal gesproken. Toch gaan we het veld in met de instelling om er een wedstrijd van te maken. Wij zijn momenteel in vorm. Amper blessures en schorsingen waardoor we goed mee doen in de 3e klasse”, zegt Mulder.

Zijn ploeg promoveerde dit jaar naar die 3e klasse en staat met vier overwinningen en een nederlaag op een verdienstelijke gedeelde 2e plaats. Mulder kan zondag beschikken over dezelfde spelersgroep die de laatste twee wedstrijden won (2-1 bij Zuidwolde en 4-1 van Musselkanaal)

Er zitten 4 klassen verschil tussen beide clubs. Toch neemt WKE trainer Paul Weerman de wedstrijd serieus. “Voor ons is het belangrijk verder te komen. We hebben een grote selectie en wekelijks kan er maar een deel spelen. Deze wedstrijden zijn daarom belangrijk om aan speeltijd te komen. Verder zijn er genoeg zaken voor verbetering vatbaar. Daar kun je in zo’n wedstrijd ook aan werken”, aldus Weerman.

Dit is pas de 6e keer dat beide clubs elkaar in een officiële wedstrijd treffen. In de seizoenen 74/75 en 75/76 speelden ze tegen elkaar in de competitie. In dat laatste jaar werd WKE kampioen en stootte door naar de hogere regionen van het amateurvoetbal. Op de kampioensfoto uit 1976 stonden nog een groot aantal jongen van het woonwagenkamp. Maar liefst 9 hadden de achternaam Wolters of Oosting.

Verder komen de namen Meijer, Oldenburger, Bijkerk, Kuipers en Suhlman voor. De tijden zijn veranderd. Om in de top van het amateurvoetbal mee te kunnen red je het niet meer met eigen spelers. Van de huidige selectie van WKE is er dan ook geen enkele speler die ook in de jeugd bij WKE heeft gevoetbald. Bij DVC’59 is de situatie anders. Op drie na hebben alle spelers van de huidige selectie ook in de jeugd bij DVC’59 gespeeld.
De wedstrijd op sportpark Bloemendaal begint om 14.00 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda