vv Emmen met moeite langs Dwingeloo

DWINGELOO - vv Emmen heeft met veel moeite de tweede knockoutfase van de KNVB districtsbeker bereikt. In Dwingeloo werd de plaatselijke derdeklasser met 2-3 verslagen. Op zaterdag werd menig hogergeklasseerde vereniging al uitgeschakeld in de beker.

Dwingeloo had als derdeklasser uiteraard niets te verliezen tegen eersteklasser vv Emmen, maar zal zich achteraf nog wel achter de oren krabben. De Emmenaren begonnen nog redelijk aan het duel. Rusambo Rajabu mistte een enorme kans vrij op de keeper en ook Henk Bakker wist, na een kwartier spelen, niet te profiteren na een lange bal van de Emmer defensie. Resmon Roemahlewang brak na 18 minuten de ban. Een steekbal van Josip Baric werd afgerond door de aanvoerder van Emmen.

De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. De thuisploeg kreeg alle vrijheid om de 1-1 te maken. Vlak daarna volgde ook de eerste Emmer wissel, waaruit bleek dat de Emmer begeleiding alles behalve tevreden was over de start van de wedstrijd. Josip Baric bracht nog een lichtpuntje vlak voor rust. Hij dribbelde langs een aantal Dwingeloërs en maakte koelbloedig de 1-2.

Na rust probeerde Dwingeloo van alles om de gelijkmaker aan te tekenen. Men had veel strijd, veel meer dan de gasten, maar ging ook over de scheef. Resmon Roemahlewang werd genadig hard neergeschopt door Gert Nijstad, die met rood naar de kant kon. Tegen tien spelers wist Emmen tien minuten voor tijd de 1-3 te maken. Resmon Roemahlewang stuurde Henk Bakker weg, die zijn doelpunt meepakte.

Daardoor leken de Emmenaren de zeer matige wedstrijd toch nog te beslissen. Niets was minder waar. Doelman Pieter Ijzerman had zes minuten een goede actie in huis, waardoor hij de aansluitingstreffer van Dwingeloo voorkwam. Een minuut later was hij echter kansloos en geloofde Dwingeloo nog in een bekerstunt.

Met tien manschappen trok Dwingeloo ten strijde, op zoek naar de gelijkmaker, die op basis van inzet ook zeker niet onverdiend zou zijn. Emmen wist alles behalve te overtuigen in het mooiste Drentse dorp. Na een aardige kopkans kreeg Dwingeloo in de allerlaatste minuut een nog veel grotere kans: Een strafschop. Profiteren deed de thuisploeg echter niet. Doelman Pieter Ijzerman redde de Emmenaren door de strafschop te pakken.

VV Emmen kroop zo met de staart tussen de benen van het veld met een overwinning. Opnieuw kon een goede wedstrijd (vorige week tegen sc Joure) geen gevolg krijgen. Volgende week speelt Emmen de uitwedstrijd tegen Rolder Boys. Aftrap om 14.00 uur in Rolde.