SC Erica laat langs Germanicus in beker

COEVORDEN - SC Erica heeft zich ten koste van Germanicus geplaatst voor de tweede knockoutronde van de noordelijke districtsbeker. De formatie van trainer Arthur van der Veen won met 1-0 in Coevorden door een late treffer van Rick Tubben, die een voorzet van Jan Willem Beukers goed afrondde.

Tubben werd dus de matchwinner, al liet de aanvaller in de eerste helft die SC Erica domineerde wel wat kansen onbenut. Toch was de grootste kans in de eerste 45 minuten voor de thuisploeg, maar Marco Verhoef zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. Germanicus startte na rust sterker, maar grote kansen leverde het overwicht niet op.

Daarna nam Erica het initiatief over en dat resulteerde uiteindelijk dus in de magere zege voor de zondageersteklasser, die vorige pas haar eerste competitieduel wist te winnen. Germanicus, de nummer 2 van de zondag 2e klasse L, kan zich vanaf nu volledig richten op de competitie.