FC Emmen Jeugd op zaterdag 25 oktober

EMMEN - De uitslagen van de jeugd van FC Emmen van zaterdag 25 oktober.

Excelsior '31 A1-FC Emmen A1 0-13
FC Emmen A1 heeft zoals de uitslag doet vermoeden weinig moeite met het Rijssense Excelsior '31 gehad. Na een 0-4 ruststand gingen de Emmenaren in hoog tempo door naar een monsterscore. De formatie van trainer Theo ten Caat voor de ranglijst aan zonder ook maar een punt te hebben verspeeld.

De Emmenaren gingen direct vol gas van start met binnen vier minuten goals van Sem Nijkamp en Derian Reinders. In de tiende minuut bracht Matthijs Hensens de stand op 0-3 waarna wat score betrof het even rustig werd. Pas in de 40e minuut verhoogde Derian Reinders tot 0-4. FC Emmen A1 scoorde twee minuten na de doelwisseling de 0-5 via Niels Grevink, In het laatste half uur van het eenzijdige duel ging FC Emmen voluit. Het scoorde in die periode liefst acht maal waaronder vijf van Matthijs Hensens die tussen de 78e en 86e minuut vier keer scoorde. Harold Wolters (2) en Lars Baas namen de andere treffers voor hun rekening.
FC Emmen A1: Schrik; Graver (46. Bangura), Sanafikha, Komduur (46. Padding), Smidt, Grevink, Ndayisaba (46. Baas), Nijkamp, Hensens, Reinders (46. Wolters), Mulder.

FC Emmen B1-Waterwijk B1 4-0
Een resultaat waarop weinig viel af te dingen. De basis voor de 4-0 zege legde FC Emmen in de eerste helft die met 3-0 werd afgesloten. De gasten uit Almere speelden wel aardig maar vlak voor de zestien was het meestal gebeurd. Bij FC Emmen werkte het anders. Kjelt Engbers opende na negen minuten de scoren met een diagonaal schot en kopte zes minuten later uit een hoekschop de 2-0 binnen. Jochem Scholten kreeg de 3-0 op zijn naam toen hij in de laatste minuut voor de pauze heel simpel een inzet van Engbers het laatste zetje kon geven. Na de pauze was Waterwijk niet van plan een grote nederlaag op te lopen en verweerde zich goed. De echte kansen waren evenwel voor de Emmenaren zo ondermeer voor Remco Bos en Emil Bijlsma maar de scherpte ontbrak. Invaller Jan Scholten scoorde uiteindelijk de enige treffer in het tweede deel toen hij goed doorzetten van Raphael Ngendakumana afrondde.
FC Emmen B1: Jalving; Sliedrecht, Wielink, Bijlsma, Van Dijk (28. Fokke), Bos (65. Van den Berg), Jochem Scholten, Berends, Ngendakumana, Engbers, Klaver (65. Jan Scholten).

Schalkhaar C1-FC Emmen C1 3-1

sc Heerenveen D1-FC Emmen D1 4-0

Drachtster Boys D1-FC Emmen D2 2-1
FC Emmen D2 speelde een uitstekende wedstrijd en maar verloor onterecht in de laatste minuut met 2-1. De ploeg miste nogal wat kansen terwijl de verdediging goed stond maar twee onoplettendheden werden door Drachtster Boys afgestraft. In de eerste helft ging het gelijk op waarin door beide ploegen een hoog niveau werd gehaald. De grootste kans was voor Joey Roufs en een beuk in de rug van Damian de Vries had een penalty verdiend maar werd niet gegeven. In de tweede helft ging FC Emmen goed van start en creëerde kansen via Boy Nijgh en Joey Roufs. Aan de andere kant moest keeper Mark Pomper een keer optreden. FC Emmen D2 kwam op 0-1 na een geweldige aanval via Damian de Vries en Joey Roufs wat Boy Nijgh de kans gaf te scoren. FC Emmen kreeg kans op kans maar de tegenstander scoorde toen een afgeslagen corner werd ingebracht en de verdediging stond te slapen 1-1. Ook hierna kregen de bezoekers kansen. Boy Nijgh schoot naast een leeg doel en de lob van Sem Janssen ging net naast. In de laatste minuut viel de 2-1 uit een wilde bal naar voren waarbij de spits alleen voor de keeper kwam en scoorde.
FC Emmen D2: Pomper; Bulder, Meijles (Jakobs), Sieljes, De Roo, De Jonge, Nijgh, Roufs, De Vries (Sem Janssen), Dries (IJpelaar), Mulder (Dani Jansen).

Emmen E1 (FC Emmen E1)-Olde Veste '54 E1 4-4
In een matige wedstrijd kwam FC Emmen E1 tegen Olde Veste'54 E1 niet verder dan een gelijkspel. Vanaf de start was FC Emmen niet fel genoeg en zette weinig druk op de bal. Toch werd een 4-1 voorsprong genomen maar de tegenstander uit Steenwijk bleef goed meevoetballen en de eindstand 4-4 was dan ook terecht. Deze 4-4 betekent het eerste puntenverlies van FC Emmen E1. De Emmer goals werden gescoord door damien Zwikker 2, Kas Lamberink en Jort Jalving.

vv Heerenveen E1-Emmen E3 (FC Emmen E2) 1-3