FC Emmen Journaal

EMMEN - Hier volgt het laatste nieuws over FC Emmen in het FC Emmen Journaal.


1 Shane Dokter stap verder Richting Oranje onder 14.
EMMEN - Shane Dokter is doorgedrongen tot de volgende ronde richting definitieve selectie Oranje onder 14. De C-junior van FC Emmen - hij wordt op de laatste dag van dit jaar 13 - moet zich op dinsdag 4 november 2014 wederom melden bij de KNVB in De Meern. Tijdens deze dag kan hij een stap zetten richting de definitieve selectie van oranje onder 14.


2 FC Emmen hoopt op bekerstunt in Almelo
ALMELO/EMMEN - In de derde ronde van de strijd om de KNVB Beker treedt FC Emmen aanstaande dinsdag in Almelo aan tegen eredivisionist Heracles Almelo. De eredivisieploeg is uiteraard favoriet hoewel de formatie uit Almelo niet in grootse vorm steekt. Dat laatste is bij FC Emmen momenteel wel het geval maar in bekerwedstrijden zegt vorm niet zo veel. Het is een wedstrijd waarin het om winnen gaat en dan spelen andere factoren een rol.

Heracles Almelo heeft eerder in het seizoen trainer Jan de Jonge met groot verlof gestuurd maar onder diens opvolger John Stegeman zijn de prestaties nog steeds niet zoals ze in Twente graag willen zien. Afgelopen zaterdag werd gehoopt in de thuiswedstrijd tegen Willem ll een belangrijk stap te kunnen maken in het streven om de laatste plaats te verlaten, maar het duel eindigde in een deceptie. Heracles verloor met 3-1 van de Tilburgers en de teleurstelling in Almelo was groot. De zoveelste nederlaag van Heracles zou wellicht in het voordeel van FC Emmen kunnen zijn, aan de andere kant wil Heracles uiteraard dit soort wedstrijden aangrijpen om een positief resultaat neer te zetten. Genoeg ingrediënten derhalve voor een boeiend spektakel.

Op 18 maart 2005 speelde FC Emmen voor het laatst in Almelo een officiële wedstrijd. Een foto uit dit duel met rechts in het oranje Kito aan de bal (Foto: Gerrit Rijkens).

Heracles en FC Emmen hebben elkaar een maal eerder in de beker ontmoet. Op 30 augustus 1995 wonnen de Almeloërs in Emmen met 4-1 nadat de thuisploeg bij rust nog dankzij een treffer van Jan de Jonge met 1-0 voor stond. Vier minuten voor de rust kreeg Tony Alberda echter een rode kaart en dat speelde Heracles na de thee in de kaart. Heracles icoon Folkert Velten schoot zijn ploeg toen met vier goals naar de overwinning. In de competitie en nacompetitie hebben de ploegen vaker tegenover elkaar gestaan. Het eerste jaar dat Emmen betaald voetbal, 1985/85, speelde kwam Heracles in de eredivisie maar degradeerde in dat seizoen. Vanaf 1986/87 tot en met het seizoen 2004/05, Heracles werd toen kampioen, werden 38 onderlinge competitieduels gespeeld plus nog eens zes in de nacompetitie. FC Emmen won 16 keer, Heracles zegevierde in 17 wedstrijden en 11 keer werd gelijkgespeeld. De balans is dus redelijk in evenwicht.

In het huidige Heracles bevinden zich vier spelers in de selectie die voor korte of langere tijd in Emmen hebben gespeeld: Mark-Jan Fledderus, Wout Weghorst, Bas Sibum en Menno Heerkes. Van het is Wout Weghorst de grote verrassing, Fledderus is aanvoerder en heeft alle duels tot nu toe gespeeld, Sibum is nog niet verder dan een rol als invaller gekomen terwijl Heerkes, via sc Heerenveen in Almelo beland, in het beloftenelftal speelt.

FC Emmen:
Meerits; Bakkati, Luis Pedro, De Groot, Siekman, Rozema, Bannink, Deul, Resida, Bergkamp, Peters.
Geblesseerd: Jallo, Menting, Olijve, Seip. Geschorst: Almeida.

Het Polman stadion in Almelo van Heracles zal het decor zijn van de ontmoeting Heracles Almelo - FC Emmen. De wedstrijd is live te volgen via RTV Drenthe en RTV Emmen. Luisteren dus!!!!.

3. FC Emmen oefent viermaal in november
FC Emmen, een keer met de hoofdmacht en twee maal met het combinatieteam, heeft voor de maand november drie oefenduels op het programma staan. Daaraan is nog de benefiet wedstrijd tegen het door brand getroffen Zwartemeer toegevoegd.

dinsdag 4 november: Combiteam FC Emmen-Be Quick Groningen (19.30u)
donderdag 13 november: PEC Zwolle-FC Emmen (14.00u)
zaterdag 15 november: Zwartemeer-FC Emmen (19.00u)
dinsdag 18 november: Combiteam FC Emmen-Go Ahead Kampen (19.30u)

4 FC Emmen A1 boekt monsterscore.
EMMEN - De resultaten van de jeugd van FC Emmen.

Excelsior '31 A1-FC Emmen A1 0-13
FC Emmen A1 heeft zoals de uitslag doet vermoeden weinig moeite met het Rijssense Excelsior '31 gehad. Na een 0-4 ruststand gingen de Emmenaren in hoog tempo door naar een monsterscore. De formatie van trainer Theo ten Caat voor de ranglijst aan zonder ook maar een punt te hebben verspeeld.
De Emmenaren gingen direct vol gas van start met binnen vier minuten goals van Sem Nijkamp en Derian Reinders. In de tiende minuut bracht Matthijs Hensens de stand op 0-3 waarna wat score betrof het even rustig werd. Pas in de 40e minuut verhoogde Derian Reinders tot 0-4. FC Emmen A1 scoorde twee minuten na de doelwisseling de 0-5 via Niels Grevink, In het laatste half uur van het eenzijdige duel ging FC Emmen voluit. Het scoorde in die periode liefst acht maal waaronder vijf van Matthijs Hensens die tussen de 78e en 86e minuut vier keer scoorde. Harold Wolters (2) en Lars Baas namen de andere treffers voor hun rekening.
FC Emmen A1:
Schrik; Graver (46. Bangura), Sanafikha, Komduur (46. Padding), Smidt, Grevink, Ndayisaba (46. Baas), Nijkamp, Hensens, Reinders (46. Wolters), Mulder.

FC Emmen B1-Waterwijk B1 4-0
Een resultaat waarop weinig viel af te dingen. De basis voor de 4-0 zege legde FC Emmen in de eerste helft die met 3-0 werd afgesloten. De gasten uit Almere speelden wel aardig maar vlak voor de zestien was het meestal gebeurd. Bij FC Emmen werkte het anders. Kjelt Engbers opende na negen minuten de scoren met een diagonaal schot en kopte zes minuten later uit een hoekschop de 2-0 binnen. Jochem Scholten kreeg de 3-0 op zijn naam toen hij in de laatste minuut voor de pauze heel simpel een inzet van Engbers het laatste zetje kon geven. Na de pauze was Waterwijk niet van plan een grote nederlaag op te lopen en verweerde zich goed. De echte kansen waren evenwel voor de Emmenaren zo ondermeer voor Remco Bos en Emil Bijlsma maar de scherpte ontbrak. Invaller Jan Scholten scoorde uiteindelijk de enige treffer in het tweede deel toen hij goed doorzetten van Raphael Ngendakumana afrondde.
FC Emmen B1:
Jalving; Sliedrecht, Wielink, Bijlsma, Van Dijk (28. Fokke), Bos (65. Van den Berg), Jochem Scholten, Berends, Ngendakumana, Engbers, Klaver (65. Jan Scholten).

Schalkhaar C1-FC Emmen C1 3-1
Het was een echte zes punten wedstrijd. Samen op de derde plaats en van belang voor aansluiting met de bovenste twee ploegen. In het begin misten de Emmenaren de echte scherpte om de tegenstander meteen bij de keel te grijpen en duidelijk te maken dat ze voor de winst kwamen. Een onzekere opbouw met fouten van de tegenstander werd hierdoor niet afgestraft. De rust ging in met een dubbelblanke stand: 0-0. Na 39 minuten kreeg FC Emmen de bal niet weg uit de eigen zestien met 1-0 als gevolg. Schalkhaar begon hierdoor geloof te krijgen dat er iets te halen viel. Bij FC Emmen werden wat omzettingen gedaan om met meer druk naar voren te kunnen spelen, maar het was weer Schalkhaar dat uit een vrije trap de 2-0 kon scoren. Pas vanaf dat moment begon FC Emmen te spelen met het gif dat nodig is om een wedstrijd te winnen en kon Thijs Dallinga ook snel de aansluitingstreffer scoren uit een voorzet van Ruben Roosken. Met nog een paar omzettingen ging FC Emmen met meer risico spelen maar zonder succes. In de laatste minuut bracht Schalkhaar met een counter de eindstand nog op 3-1. Een teleurstellende wedstrijd waarin wel weer veel goede leermomenten zaten.



sc Heerenveen D1-FC Emmen D1 4-0
Vanaf de eerste minuut was sc Heerenveen D1 de fellere ploeg. FC Emmen D1 was geen schim van vorige week, toen tegen de koploper goed en agressief werd gestreden. Dat na een kwartier spelen een 3-0 stand op het bord stond was dus niet verrassend. Na de 3-0 begon FC Emmen D1 wat feller te voetballen en dat resulteerde in een schot op de paal van Björn Plaggenborg. Het was echter sc Heerenveen dat in de 28e minuut de score naar 4-0 tilde. In de tweede helft stond er een ander team op het veld qua beleving. Hierdoor kreeg FC Emmen D1 nog kansen op een doelpunt maar daarbij bleef het.
FC Emmen D1:
Justin van de Werf, Bas Seubers (Milan Oelen), Bjorn Klaassens, Luke Dokter, Stef Jagt, Rowin Schuiling, Lars Dijk, Vince Abad, Roan Gierveld (Jerany Lie a Lien), Björn Plaggenborg, Leon Draisma (Jeroen Welles).

Drachtster Boys D1-FC Emmen D2 2-1
FC Emmen D2 speelde een uitstekende wedstrijd en maar verloor onterecht in de laatste minuut met 2-1. De ploeg miste nogal wat kansen terwijl de verdediging goed stond maar twee onoplettendheden werden door Drachtster Boys afgestraft. In de eerste helft ging het gelijk op waarin door beide ploegen een hoog niveau werd gehaald. De grootste kans was voor Joey Roufs en een beuk in de rug van Damian de Vries had een penalty verdiend maar werd niet gegeven. In de tweede helft ging FC Emmen goed van start en creëerde kansen via Boy Nijgh en Joey Roufs. Aan de andere kant moest keeper Mark Pomper een keer optreden. FC Emmen D2 kwam op 0-1 na een geweldige aanval via Damian de Vries en Joey Roufs wat Boy Nijgh de kans gaf te scoren. FC Emmen kreeg kans op kans maar de tegenstander scoorde toen een afgeslagen corner werd ingebracht en de verdediging stond te slapen 1-1. Ook hierna kregen de bezoekers kansen. Boy Nijgh schoot naast een leeg doel en de lob van Sem Janssen ging net naast. In de laatste minuut viel de 2-1 uit een wilde bal naar voren waarbij de spits alleen voor de keeper kwam en scoorde.
FC Emmen D2:
Pomper; Bulder, Meijles (Jakobs), Sieljes, De Roo, De Jonge, Nijgh, Roufs, De Vries (Sem Janssen), Dries (IJpelaar), Mulder (Dani Jansen).

Emmen E1 (FC Emmen E1)-Olde Veste '54 E1 4-4
In een matige wedstrijd kwam FC Emmen E1 tegen Olde Veste'54 E1 niet verder dan een gelijkspel. Vanaf de start was FC Emmen niet fel genoeg en zette weinig druk op de bal. Toch werd een 4-1 voorsprong genomen maar de tegenstander uit Steenwijk bleef goed meevoetballen en de eindstand 4-4 was dan ook terecht. Deze 4-4 betekent het eerste puntenverlies van FC Emmen E1. De Emmer goals werden gescoord door damien Zwikker 2, Kas Lamberink en Jort Jalving.
*Emmen E1
(FC Emmen E1) nam zondag deel aan het BVO toernooi van FC Groningen. Er werd goed gevoetbald met veel passie en vechtlust. Uitslagen: E1 – De Graafschap E1 2-5, E1 – FC Groningen E1 0-0, E1 – Vitesse E1 3-1, E1 – SC Cambuur E1 5-2,

vv Heerenveen E1-Emmen E3 (FC Emmen E2) 1-3
Emmen E3 (FC Emmen E2) is de koploper in deze klasse na de mooie overwinning in Heerenveen. De Emmenaren waren beter dan de thuisclub, kregen veel kansen maar hadden pech dat er bij de Friezen een prima keeper in het doel stond. Toch nam Emmen E3 in de eerste helft de leiding via René Hingstman. Kort voor rust slaagde Heerenveen er in uit de enige aanval in de eerste helft de gelijkmaker te scoren. Na de pauze pakte Emmen E3 de boel weer goed op en Jan Doldersum bracht de 1-2 op zijn naam. Na een mooie aanval tegen het einde van het duel maakte Peter Quispel een goed opgezette aanval keurig af.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda