FC Emmen jeugd succesvol in bekertoernooi

EMMEN - De jeugdteams van FC Emmen hebben een succesvol weekeinde achter de rug. Er stonden bekerwedstrijden op het programma die zonder uitzondering in winst voor de Emmer jeugd eindigden.

FC Emmen A1-Raptim A1 15-0

FC Emmen A1 had zoals verwacht weinig problemen met het twee klassen lager spelende Raptim A1. De Coevordenaren verweerden zich dapper, maar keken bij rust reeds tegen een 6-0 achterstand aan. Binnen vijf minuten hadden Paul Bangura en Niels Grevink al voor 2-0 gezorgd. Justin Mulder (2), Ahmed Nadayisaba en Sem Nijkamp maakten het halve dozijn vol. Na rust ging het conditionele voordeel meespreken en kon FC Emmen A1 moeiteloos naar een hoge score uitlopen. Van de negen goals na rust werd er eentje door Raptim verdediger Wesley Klaassen in eigen doel gewerkt, de overige acht treffers werden gescoord door Harold Wolters 3, Justin Mulder 2, Paul Bangura 1, Niels Grevink 1 en Dave Padding1.
FC Emmen A1:
Hölscher; Graver (46. Baas), Berens, Komduur, Smidt, Krevink (59. Veenvliet), Nijkamp, Bangura, Ndayisaba (46. Wolters), Mulder, Padding.

Paul Bangura (8) opent de score.

Raptim doelman Jerio Hoegen is verslagen door de inzet van Niels Grevink die met de rode schoenen nog net zichtbaar is.

Justin Mulder scoorde vier maal.

FC Emmen A1 doelman Rob Hölscher had geen drukke middag.

De duiternis viel over de Jens Vesting met een 15-0 eindstand.

ONS Boso Sneek B1-FC Emmen B1 1-8.
De B1 selectie van FC Emmen begon niet sterk. Al vrij snel kreeg ONS een kans, na een doorbraak. Het spel oogde niet goed. Desalniettemin kwam FC Emmen B1 in de 16e minuut op 0-1, nadat een ingooi goed werd doorgekopt, waarna Kjelt Engbers de bal bij Raphael Ngendakumana bracht die onberispelijk raak schoot. Na foutief uitverdedigen en daarna niet adequaat ingrijpen, kreeg de spits van ONS de mogelijkheid om vanaf zo’n twintig meter succesvol aan te leggen. Een fantastische goal binnen het minuut, wat een gelijke stand tot het gevolg had. Tot aan de rust bleef het spel van de Emmenaren, onnauwkeurig, chaotisch en onsamenhangend. In de rust werd FC Emmen op scherp gezet, maar toch duurde het nog tot de 50e minuut, voor het op voorsprong kwam. Frank Fokke kwam op rechts door, waarna de kluts voor het doel een prooi was voor Kjelt Engbers, 1-2. Direct weer een aanval van de Drenten, waarna een hoge voorzet van Twan Berends er direct inzeilde: 1-3. Nu ging het snel, want vijf minuten later was het 1-4 door Kjelt Engbers. ONS geloofde er niet meer waardoor FC Emmen kon uitlopen naar 1-8 door doelpunten van Emil Bijlsma en nog drie van Kjelt Engbers.
FC Emmen B1:
Jalving, Sliedrecht, Fokke, Wielink, Berends, Luiken (41. Van Dijk, 47. Hindriks)), Bos (41. Van den Berg), Bijlsma, Ngendakumana, Jochem Scholten (67. Gierveld) , Engbers.

Achilles 1894 C1-FC Emmen C1 1-4.
FC Emmen C1 begon sterk aan de wedstrijd, het speelde in een hoog tempo met veel beweging en goede passing. Het duurde dan ook niet lang voor het eerste doelpunt viel. In de vijfde minuut stuurde Bas Aalderink Thijs Dallinga diep met een mooie steekpass. Hij legde terug op Ronald Gerdes die prima afrondde: 0-1. Drie minuten later was het alweer raak: Ruben Roosken onderschepte de bal en uit zijn goede voorzet kon Ronald Gerdes zijn tweede doelpunt scoren. Na twintig minuten zakte het tempo iets waardoor Achilles wat meer greep op de wedstrijd kreeg en in de 23e minuut uit een corner de 1-2 kon scoren. Ook na de rust begon FC Emmen in een te laag tempo met onzuivere passing waardoor het steeds meer onder druk kwam te staan. Na een paar wissels en omzettingen kwamen de gasten in de 50e minuut goed onder de druk uit en kon Ronald Gerdes met een prachtig schot zijn derde goal van de middag aantekenen. Hiermee was het geloof bij Achilles verdwenen en in de 60e minuut bracht Thijs Oosting na een mooi uitgevoerde, ingestudeerde vrije bal de eindstand op 1-4.

SC Genemuiden D1-FC Emmen D1 1-3
FC Emmen D1 ging voortvarend van start. In de eerste minuut werd Jerany Lie a Lien de diepte ingestuurd en hij gaf een afgemeten voorzet op Quincy Gall, die de bal tegen de touwen schoot. In de 8ste minuut werd een corner van Leon Draisma goed ingekopt door Luke Dokter en de keeper was kansloos: 0-2. Maar twee minuten later werd het 1-2 vanuit een corner van SC Genemuiden. Dit gaf de thuisclub moed en schroomde het fysieke deel van het voetbal niet. Hier en daar wekte dat wat wrevel op bij FC Emmen D1. De tweede helft was gelijk aan een Engelse bekerwedstrijd met veel strijd en weinig voetbal. FC Emmen kreeg legio kansen om de 1-3 te maken, maar liet dat na. SC Genemuiden bleef in een goed resultaat geloven en ging er nog voor. Tot in blessuretijd Bas Seubers de bal op een geraffineerde manier naar Quincy Gall kopte die vervolgens zijn tweede goal van de dag maken. Toen was alle verzet gebroken en kon FC Emmen de laatste minuten rustig uitspelen. Over twee weken speelt de D1 weer tegen SC Genemuiden, dan voor de competitie.
FC Emmen D1:
Justin van der Werff, Björn Plaggenborg (Bas Seubers), Bjorn Klaassens, Luke Dokter, Toine Slor (Stef Jagt), Andrej Alilovic, Jerany Lie a Lien (Milan Oelen), Lars Dijk, Quincy Gall (Jeroen Welles), Rowin Schuiling (Roan Gierveld), Leon Draisma (Vince Abad).

FC Emmen D2-SJO KZC '08 D1 6-1.
Vooral voor de rust speelde de D2 een prima wedstrijd. Goed positiespel leidde tot kans op kans. Uiteindelijk stond het "maar" 3-0 door goals van Joey Roufs (2)en Dani Jansen. Na de rust bracht E-junior Jort Jalving de stand op 4-0. De Klazienaveners maakten uit een diepe bal 4-1 en hierna was FC Emmen even de kluts kwijt. Damian de Vries herstelde de schade met tweedoelpunten: 6-1.

Emmen E1 (FC Emmen E1)-DZOH E2 7-2.
Emmen E1 (FC Emmen E1) bereikte de volgende bekerronde door een 7-2 overwinning op DZOH E2. Vanaf de aftrap was FC Emmen E1 de dominante partij. Doordat het allemaal gemakkelijk ging, werd er te weinig gecombineerd om het defensieve DZOH E2 kapot te spelen. Vele aanvallen liepen dan ook stuk in het zicht van de haven. Toch kwam de overwinning geen moment in gevaar. Doelpunten FC Emmen E1: Kas Lamberink (3x), Damien Zwikker (2x), Florian Zegiri en Melvin Falke.
*FC Emmen E1 nam zondag deel aan het BVO TOP Toernooi van PEC Zwolle. De uitslagen waren: PEC Zwolle E1 – FC Emmen E1 2-2, De Graafschap E1 – FC Emmen E1 2-3, FC Emmen E1 – FC Groningen E1 2-5, FC Emmen E1 – Sc Heerenveen E1 0-2.