Twedo zaterdag uiteindelijk ruim langs Ter Apel’96.

NIEUW AMSTERDAM - Afgelopen zaterdag heeft Twedo wederom de volle drie punten weten binnen te slepen. Thuis tegen Ter Apel’96 werd het 6-2. Twedo begon slap aan de wedstrijd en moest onmiddellijk daarvoor de prijs betalen. Al na 3 minuten stond Ter Apel’96 op een 0-1 voorsprong. Door slecht dekken van de beide controlerende middenvelders kon Rob Lutjeboer van Ter Apel’96 zomaar alleen voor keeper Sebastiaan Santing opduiken. Hij maakte geen fout en schoot beheerst binnen schieten.

Het duurde even voordat Twedo het elftal goed had staan en er ook aan aanvallen kon worden gedacht. Na goed doorgaan van David van den Brug op de rechterkant gaf hij een schitterende voorzet op Andy Hof die, alleen voor de keeper geen fout maakte en er 1-1 van maakte. Twedo probeerde een tweede doelpunt te maken en zette voortdurend druk echter Andy Hof wist de vele opgelegde kansen niet meer om te zetten in doelpunten.

Ter Apel’96 was in de omschakeling erg gevaarlijk en de mannen van trainer Richard Nieborg mochten blij zijn dat Ter Apel zichzelf daarvoor niet beloonde. Op slag van rust schoot Christiaan Snoei een vrije trap van zo’n 20 meter heerlijk binnen zodat er met een voorsprong van 2-1 de rust werd ingegaan.

Acht minuten na rust kwam Twedo op 3-1 door een schot van Richard Kiers dat door een speler van richting werd veranderd. Even later werd Andy Hof vervangen door BeharGashi die, net als vorige week goed inviel. Zes minuten later moest Richard Kiers plaats maken voor Andries Vinke. Er ging veel dreiging uit van de nieuwelingen. Zo onstond ook de 4-1.

Mauk van der Horst gaf een prachtige pass op BeharGashi die de bal in één beweging doortikte naar de op tijd gestarte Andries Vinke die prachtig afrondde. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd gaf David van den Brug de bal aan Christiaan Snoei die hard door het midden binnen schoot. 5-1.

Twedo dacht toen de buit binnen te hebben maar Ter Apel maakte toch hun tweed goal van de middag. Jeroen Trechsel schoot 5-2 binnen. Twee minuten later maakte Andries Vinke zijn tweede van de middag en bracht de marge weer op 4 doelpunten. Hij kopte een op maat gegeven voorzet van zeer sterk spelende Mauk van der Horst goed binnen. 6-2.