DVC’59 wint van SV Twedo

NIEUW DORDRECHT - Zoals vooraf al bekend had deze wedstrijd een speciaal toetje voor DVC’59 trainer Henderikus Mulder. Als Nieuw-Amsterdammer en oud Twedo speler en trainerwilde hij natuurlijk graag winnen van zijn (oude) liefde. De eerste helft liet een gelijk opgaande strijd zien waarin een optisch overwicht voor SV Twedo zichtbaar was.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat SV Twedo in de 40e minuut op een 0 – 1 voorsprong kwam. Een duel op het middenveld tussen DVC-er Melvin Mink en Twedo-er Martijn Zanting werd gewonnen door Zanting, die bracht vervolgens aan de rechterkant Mark Rabbers in stelling. Rabbers gaf een scherpe voorzet op Bas Kamst. Kamst liet zijn kwaliteiten zien en kwam voor zijn directe tegenstander Kevin Moesker, die overigens een goede wedstrijd voetbalde, en bracht SV Twedo op voorsprong.

In de 2e helft een onbevangen en vrijuit voetballend DVC’59. Onder aanvoering van aanvoerder Gert Mink werd de aanval gezocht met gevarieerd aanvalsspel. In de 58e minuut kwam DVC’59 daardoor op 1 – 1. Na een goede aanval kwam de bal in de voeten van Damian Vos. Hij speelde zichzelf vrij in het strafschopgebied en schoot de bal langs keeper Marvin Trip in het doel. Amper 5 minuten later dacht Nick Mink met een bekeken lob zijn ploeg op een 2 – 1 voorsprong te schieten.

Op de doellijn achter een verslagen keeper sloeg echter middenvelder Henry Venema (in de 1e helft de beste man van het veld) de bal uit het doel. Gevolg een rode kaart voor Venema en een strafschop voor DVC’59. Aanvoerder Gert Mink wist hier wel raad mee en bracht zijn team alsnog op een 2 – 1 voorsprong. Toch wist SV Twedo met een man minder in de 72e minuut op 2- 2 te komen. Een pracht voorzet van Mark Middendorp werd door Bas Kamst binnen gekopt.

De teamspirit bij DVC’59 is echter super en de spelers gaven een vervolg aan de goede 2e helft. Na een geweldige aktie in het 16-metergebied (kap- en draaiwerk) bracht Damian Vos de bal bij Roy Sibon, die net als zijn teamgenoten kan terugkijken op een goede 2e helft. Sibon schoot vervolgens zijn team op een 3 – 2 voorsprong. In de 80e minuut kwam de kroon op het werk. Nick Mink speelde zich vrij en gaf een geweldige voorzet op Damian Vos, die de voorzet bij de 2e paal mooi tegendraads inkopte en zorgde voor de 4 -2 eindstand. De spelers was DVC’59 lieten met deze geweldige (team)prestatie hun trainer met een lekker gevoel huiswaarts keren.