Schoonebeek koestert weer een overwinning

SCHOONEBEEK - Voor Schoonebeek werd het weer eens tijd om punten te pakken, na een aantal verliespartijen achter elkaar. Schoonebeek trakteerde de gasten uit Eext dan ook op een ruime nederlaag. Gezien het overwicht in de wedstrijd en de kansen, is een 6-2 overwinning nog te laag uitgevallen.

Schoonebeek nam meteen vanaf het begin aanvallend het initiatief. Eext werd hierdoor het slachtoffer van een gedreven Schoonebeek. Er was bij Schoonebeek meer overtuiging en een scherpere wedstrijdmentaliteit dan voorgaande weken. Na 12 minuten was het al raak, Niek Huser trok voor, waarop Mart Berends binnen tikte, 1-0. Eext kon weinig afdwingen en kwam in de eerste helft niet in het stuk voor.

Na een aantal gemiste kansen aan Schoonebeek zijde was het in de 34e minuut wel weer raak. Edfrin Silvania veroverde de bal, kapte een Eext verdediger uit, en schoot keihard binnen, 2-0. Op slag van rust was het weer Silvania, hij trok bijna vanaf de zijlijn de bal voor het doel, maar tot ieders verrassing plofte deze achter doelman Poelman bij de rechterkruising binnen, 3-0.

Na de rust kwam Eext wat feller uit de kleedkamer. In de 47e minuut werd Maurice Beerlink door 2 Eextbelagers onder druk gezet, en dit werd uiteindelijk afgestraft door Roald Lammerts, 3-1. Langzamerhand nam Schoonebeek het initiatief weer over en in de 55e minuut was het weer raak. Mart Berends schoof de bal na een afgeslagen aanval in het doel, 4-1. De wedstrijd leek gespeeld maar Eext kwam nog één keertje weer terug.

In de 70e minuut scoorde Robert Martens tegen, 4-2. In de daarop volgende minuut benutte Jesper Swieters een toegekende strafschop, 5-2, en hiermee was de wedstrijd definitief beslist. In de slotfase bepaalde Jan Willem Wubkes de eindstand op 6-2. Hij nam van afstand het doel onder vuur, en de van richting veranderde bal viel zomaar binnen.
Met deze overwinning klimt Schoonebeek weer naar de middenmoot, Eext ziet de onderste plaatsen steeds dichter bij komen.

Scoreverloop:
12 min: 1 – 0 Mart Berends
34 min: 2 – 0 Edfrin Silvania
45 min: 3 – 0 Edfrin Silvania
47 min: 3 – 1 Roald Lammerts
55 min: 4 – 1 Mart Berends
70 min: 4 – 2 Robert Martens
71 min: 5 – 2 Jesper Swieters
83 min: 6 – 2 Jan Willem Wubkes