SVBO wint in een spannende wedstrijd van Rolder Boys.

BARGER OOSTERVELD - SVBO heeft de thuiswedstrijd tegen Rolder Boys met 3-2 weten te winnen. Na 90 spannende minuten en hard werken bleven de punten dus in Barger Oosterveld. SVBO kwam wel al vrij snel op een achterstand, maar maakte vlak voor rust alweer gelijk. Na rust kwam het snel op voorsprong, maar de 2-2 viel wat makkelijk. Al vrij snel daarna werd het alweer 3-2 via Martin Bauerhuit.

De oud ploeg waar het trainersduo van SVBO, Rolf Veneboer en Phillip Karhof, ook actief was geweest als trainers. SVBO heeft het vaak lastig tegen Rolder Boys. Dat bleek ook in de beginfase, want de gasten begonnen sterker aan de wedstrijd. Het werd gelijk gevaarlijk met een voorzet, dat door iedereen gemist werd en net voorlangs ging. Tot verbazing van velen, werd er een hoekschop gegeven. Uit die hoekschop werd er wel gelijk raak gekopt. Van Nijen kwam hoger dan de rest en kopte de 0-1 tegen de touwen.

Aan de andere kant was de eerste kans van SVBO voor Maarten Wielens, hij schoot met links hard op goal, maar hij zag zijn schot goed overgetikt worden door doelman De Jong van Rolder Boys. Toch waren de gasten vooral in het eerste half uur gevaarlijker. Rolder Boys werd gevaarlijk met een scrimmage voor de goal uit een hoekschop. In eerste instantie werd het schot geblokt, daarna kopte Jelmer Scholtens de bal nog van de lijn. De bal werd opnieuw op doel geschoten en ditmaal bracht Lennon Ebeltjes redding waarna een van de SVBO verdedigers de bal kon opruimen.

Het laatste kwartier voor rust was voor de thuisploeg. Het kreeg een goede kans nadat Rean Bolk een goede actie had over de rechterkant. Hij gaf voor maar Erwin Sikkes schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal. Niet veel later weer een goede kans voor SVBO. Nu een aanval over links. Wielens gaf laag voor waarna Ruben Kaiser schoot, maar stuitte op de doelman.

De rebound was voor Rean Bolk, maar die schoot nog knap over. Toch viel de gelijkmaker. Een aanval over rechts, Scholtens stuurde Kaiser diep, die behield het overzicht en gaf breed, Sikkes kwam een teenlengte tekort, maar Maarten Wielens kon daarna alsnog binnenschieten en zo stond het gelijk. Ook de laatste kans was voor de thuisploeg. Uit een hoekschop van Maarten Wielens kopte Erwin Sikkes goed in, maar zag zijn kopbal op de paal terecht komen.

SVBO ging na rust door met waar het voor rust was gebleven. Het ging op zoek naar de voorsprong. Erwin Sikkes stuurde Bolk in de diepte die ineens voorgaf. Davy Wessels was er goed bij en schoot SVBO op een voorsprong. 2-1. SVBO was in de aanval, maar uit een counter kreeg Hingstman een kans, Ebeltjes kwam ook uit, maar Hingstman was eerder, schoot wel op doel, maar dit schot ging naast. Daarna kwam hij nog in botsing met Lennon Ebeltjes. Er werd ook nog voor gefloten, Rolder Boys wilde rood, maar scheidsrechter Zwiers gaf geel. Uit die vrije bal werd de bal in het 16 meter gebied gepompt, de bal werd breedgekopt en helemaal vrij kon Siekman van Rolder Boys de gelijkmaker scoren en hij deed dat ook. Zo stond het weer 2-2.

Toch pakte SVBO de draad weer goed op, want het ging gelijk weer op zoek naar de voorsprong. Een afvallende bal werd door Wessels in het strafschopgebied gebracht. Erwin Sikkes kopte terug en uitgerekend Martin Bauerhuit stond op de juiste plek. Met zijn chocolade rechter schoot hij de bal tussen de benen van de doelman door en zette Bauerhuit SVBO weer op een 3-2 voorsprong. Rolder Boys ging alles of niets spelen, speelde weer de lange bal, maar achterin stond SVBO vaak goed. Één keer werd Rolder Boys gevaarlijk over rechts, maar had de aanvaller teveel tijd nodig en wist uiteindelijk Stefan Kuper zijn inzet te blokken met een goede sliding.

SVBO kreeg ook een goede kans, Sikkes gaf voor op Wielens, maar die kon er net geen voet tegen aanzetten. Ook uit een hoekschop van Wielens was er veel gevaar en kon Stefan Kuper scoren, maar hij miste de bal, waardoor de bal voorlangs ging. Het was nog wel even spannend, maar na 90 minuten en wat blessuretijd was het dan toch afgelopen. SVBO wint dus van Rolder Boys in een spannende, maar ook mooie wedstrijd. Het ging beide kanten op, waarin uiteindelijk SVBO de meeste treffers maakte. Over de hele wedstrijd gezien was de thuisploeg ook degene die het meeste recht had op de overwinning.

Volgende week gaat SVBO op bezoek bij een andere promovendus. VV Dalen. De ploeg die afgelopen jaar via de nacompetitie naar de 1e klasse promoveerde. Dalen speelde vandaag gelijk met 2-2 tegen WVV, geen onaardig resultaat. Maar ondanks dat staat Dalen wel op de voorlaatste plaats. Toch zegt dat niks, want van onderschatting mag natuurlijk geen sprake zijn. De wedstrijd in Dalen begint volgende week zondag om 14.00 uur.