Weiteveen doet zichzelf tekort tegen Witteveen

WITTEVEEN - Er stond wat op het spel zondagmiddag in Witteveen, een zogenaamd 10 punten duel. Weiteveen wilde wat meer afstand nemen en Witteveen wilde juist over Weiteveen heen gaan in de stand op de ranglijst. Helaas verloor Weiteveen ook haar vierde duel op een rij en lijkt het dat de gifbeker compleet leeg gedronken moet worden.

De laatste overwinning dateert alweer van 28 september, tussendoor werd er alleen gelijk gespeeld. Weiteveen had vandaag moeten winnen, de komende weken speelt men een aantal wedstrijden tegen ploegen die onderin bivakkeren. Juist tegen deze ploegen moet er gewonnen worden. Helaas ging het zondagmiddag jammerlijk mis.

Weiteveen begon veels te slap aan de wedstrijd, Witteveen stoorde vroeg en was veel feller dan de gasten. Wat opvalt, is de relatief jonge ploeg van de laatste weken, Weiteveen kent veel blessures. De gemiddelde leeftijd van het middenveld was 18 jaar, met 2 A junioren lijkt de toekomst goed te zitten. Echter moeten er in het heden ook punten gehaald worden, Mark Mohlmann had de eerste mogelijkheid. Zijn schot beland in het zijnet, Mohlmann had ’s morgens nog gekeept in het tweede vanwege blessures.

De eerste beste mogelijkheid van Witteveen is wel een doelpunt, de linkerspits van Witteveen kan zo doorstomen en scoort eenvoudig 1-0. Niet lang hierna moet Mark Mohlmann zich laten vervangen voor Peter Menke. Hij gaat het veld af met een knie blessure. Weiteveen blijft deze periode de onderliggende partij, wat ook opvalt, is het marchanderen van de scheidsrechter deze middag. Dit roept met name frustratie op bij Weiteveen, men had deze energie beter in de wedstrijd kunnen stoppen.

Martijn Plas vervangt in de 40ste minuut A-junior Tristan Wesseling. Hij speelt niet slecht, maar heeft het moeilijk op het middenveld. Niet veel later valt de 2-0, het is spits Voortman die behendig scoort. Voor rust had ook de 3-0 moeten vallen, maar gelukkig voor Weiteveen gebeurd dit niet. Weiteveen heeft voor rust nog 2 mogelijkheden. Helaas lukt het Peter Menke niet om deze te verzilveren.

Na rust vervangt je een feller Weiteveen, maar het is Witteveen die vanaf de aftrap 3-0 maakt. Wel een prachtig doelpunt dat door menig toeschouwer wordt gemist. Wie verwacht ook dat dit gebeurd! Het duel lijkt wel gespeeld, toch weet Erwin Scholte Aalbes in de 56ste minuut de stand iets dragelijker te maken. Hij kopt een corner van Roudy Steffens goed binnen. Weiteveen groeit deze periode iets meer in de wedstrijd. Er is nog een gele kaart voor Thomas Immink, waardoor hij volgende week geschorst is.

Gezien de grote van de selectie is ook dit weer een aderlating. Martijn Plas kan de spanning terugbrengen, hij komt een kwartier voor tijd 1 op 1 op de keeper. Helaas weet deze de bal te stoppen, de daaropvolgende corner levert niets op. In de 89ste minuut de genadeklap van Witteveen. Peter Menke verspeelt de bal op het middenveld, waardoor Voortman alleen op Bert Menke af kan gaan. Hij scoort beheerst 4-1.

Wat er vervolgens gebeurd is typerend voor dit Weiteveen, in een tijdsbestek van nog geen 2 minuten scoort het 2 keer. Eerst is er een lange bal van Tim Steffens op Martijn Plas, hij legt goed terug op Roy Immink. Die haalt verwoestend uit, een mooie goal voor hem. Nog geen 1 minuut later wordt Plas neergehaald in de 16-meter, de strafschop wordt door Peter Menke benut. Zo staat het 4-3.

Wederom geen winst dus voor Weiteveen, wat vooral frustreert is dat men wel in staat is om te scoren, maar dat men het vooral verliest op felheid en slimheid. Door deze nederlaag staat men nu een-na-laatste, net voor DCS, op doelsaldo. Volgende week is er de derby tegen SVBC, vanaf het begin moet Weiteveen er bovenop zitten, want 3 punten is een absolute must!