DZOH en Balk delen de punten

EMMEN – Op sportpark Zwanenveld is DZOH er niet in geslaagd om nummer twee Balk te verslaan. In een voor het publiek leuk schouwspel gaven beide ploegen elkaar maar weinig toe. De wedstrijd in de 1e klasse E eindigde in 1-1. Een stand die al na zeven minuten spelen bereikt was.

De openingsfase was spectaculair. Balk ging vanaf het eerste fluitsignaal volle bak en dat resulteerde binnen twee minuten in de openingstreffer. De rappe Johan Lyklema liep zijn directe tegenstander eruit en ging voor de voorzet. Lyklema raakte de bal op vreemde wijze, waarna deze in de korte hoek achter de verbouwereerde doelman Schepers plofte.

Gelijkmaker
Vijf minuten na de openingstreffer lag de gelijkmaker in het netje. Met enig fortuin kreeg Brian Bokkers de bal voor de voeten. De afwerking werd er niet minder van. Van dichtbij schoot de spits de bal hard achter doelman Altenburg (1-1). De leuke openingsfase werd in de eerste helft bij vlagen een goed vervolg gegeven. De kansen waren er voor Balk. De boomlange Johannes Altena kopte vanaf randje 16-meter op doel. Schepers bracht ternauwernood redding. Niet veel later mocht de 20-jarige Wybren Altenburg doorstomen richting goal, maar zijn inzet verdween in het zijnet.

Naar mate de eerste helft vorderde kreeg DZOH de overhand. Een goede actie van Jan Velema kwam terecht bij Marwin van der Meer. Vanuit een ietwat moeilijke positie produceerde Van der Meer een flinke pegel die via de paal achter ging. Ook de volgende kans kwam van het duo Velema – Van der Meer. Velema fungeerde wederom als aangever en ditmaal kopte Van der Meer op doel. Hessel Altenburg stond goed gepositioneerd en bracht redding.

Slotfase
DZOH opende na de pauze sterk. Het kreeg ook een kans via de ingevallen Ralf Kuipers, maar hij kon in de vijf meter niet meer afdrukken. Aan de andere kant ontsnapte DZOH aan een achterstand. Een afgeslagen bal na een corner belandde voor de voeten van Beerend Altena die zijn ouderwetse tip-in net naast de goal zag verdwijnen. Hierna werd het pas in de slotfase weer spannend. Roy Stroeve kreeg een opgelegde kans om DZOH op voorsprong te schieten.

De aanvoerder anticipeerde uitstekend op een te slappe terugspeelbal. Hij omspeelde doelman Altenburg, maar kreeg in het vervolg geen controle meer over de bal. Gezien het spelbeeld zou het ook iets te veel van het goede zijn geweest. Dat Ralf Kuipers ook nog een rode kaart kreeg wegens ‘natrappen’ gaf het gelijke spel een vervelende nasmaak. DZOH trainer Erik de Jong blikte, ondanks de grote kans in de slotfase, reëel terug op het gelijke spel: ‘’Ik kan mijn ploeg niets verwijten. We hebben naar vermogen gevoetbald’’.

RTV Drenthe maakte beelden van de wedstrijd DZOH- Balk. Deze zijn terug te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=9lGg548FCIA

Volgende week wacht de volgende Friese opponent voor DZOH. De Emmenaren mogen dan op bezoek bij Broekster Boys uit Damwoude.