Emmen wint uitwedstrijd bij Bergum

BERGUM - Het is Emmen 1 gelukt om drie officiële uitwedstrijden op rij te winnen. Na de overwinningen op SC Erica (1-3) en Black Boys (beker, 0-6) werd deze keer Bergum aan de zegekar gebonden. De Emmenaren wonnen met 2-3 dankzij één doelpunt van Maikel Arling en twee van Saber Hendriks.

Op de behoorlijke slechte grasmat van Bergum was het lastig voetballen geblazen. Het spel aan beide kanten was dan ook niet zo goed. Emmen wist de gelederen dicht te houden, maar kwam in de eerste helft zelf ook niet tot scoren. De Friezen moesten hun eerste wissel al voor de rust toepassen.

Het devies was duidelijk voor de Emmer manschappen: Rustig blijven en afwachten op de grotere kansen. In de 54ste minuut was dat afwachten al veranderd in daadwerkelijke actie. Rusambo Rajabu passeerde twee spelers en gaf de bal aan Maikel Arling, die een niet te missen bal inderdaad niet mistte. Dat betekende de 0-1 voor Emmen.
Saber Hendriks mocht Arling aflossen in de 69ste minuut. De ene doelpuntenmaker erin voor de andere, zo bleek. Koud vier minuten in het veld schoot Hendriks de 0-2 binnen.

Voor Bergum zat er nog maar één ding op: Pompen naar voren en hopen op de aansluitingstreffer. De al ingevallen 34-jarige Klaas de Boer als aanvalsleider voorop, één van de grootste goalgetters van de Nederlandse amateurvelden. Hij maakte maar liefst 260 doelpunten in competitieverband, en tegen Emmen mocht hij alsnog zijn 261ste maken. Een vrije bal in de 88ste minuut werd van richting veranderd, waardoor Emmer doelman Falke kansloos was: 1-2. Met nog enkele minuten op de klok leek het nog even spannend te worden en leek Emmen er alsnog in te tuinen op het knollenveld, maar Saber Hendriks was nog steeds fit genoeg om daar een stokje voor te steken. Een steekpass van Henk Bakker werd koelbloedig afgewerkt. Met nog één officiële minuut leek het dan nu wel beslist.

Het venijn zat echter in de staart. Een klutssituatie voor het doel van Emmen werd het beste beoordeeld door een Fries, en wel in de persoon van Yorn Sikkink. 2-3, maar verder dan deze 2-3 kwamen de Bergummers niet. En eigenlijk zou dat ook niet terecht zijn geweest….

Zondag speelt Emmen in eigen huis tegen de koploper en de gedoodverfde titelkandidaat: Het onbekende Dieze West. De ploeg uit Zwolle is volgens menigeen de beste ploeg in zondag 1F, met namen als Dominggus Lim-Duan en Tom Ijzerman. De Zwollenaren speelden in het seizoen 2005/2006 nog in de zondag vijfde klasse H, maar klommen snel op naar de eerste klasse. De wedstrijd tussen de nummers 5 en 1 van de eerste klasse F start zondag in Emmen om 14.00 uur.