Scheidsrechters Protos Weering Toernooi bereiden zich voor op‘Duo fluiten’

Emmen - Op iniatief van de scheidsrechtersvereniging COVS HZO Drenthe zijn de scheidsrechters voor het Protos Weering Toernooi (PWT), woensdagavond bijgeschoold.HZO Drenthe voorzitter Edgar Voortman was verheugd dat topscheidsrechter Stefan Aalders deze avond aanwezig was en uitleg kon geven over het in duoâ


De COVS HZO Drenthe verzorgd al jaren de aanstellingen voor dit toernooi en gaat vanaf de halve finales van het PWT de wedstrijden laten leiden door twee arbiters. 27 December a.s. gaat het grootste zaalvoetbaltoernooi van het Noorden weer van start met 100 teams. Aalders die naast arbiter in de zaal op eredivisie niveau ook docent is voor KNVB is. Hij gaf de aanwezige scheidsrechters diverse tips en trucks aan de hand van voorbeelden.

Vanaf de halve finale zullen de wedstrijden in de hallen geleid worden door 2 scheidsrechter, wat de kwaliteit van beoordelingen ten goede komt maar een goede onderlinge afstemming is van groot belang.De belangen gedurende het toernooi zijn groot voor de dan deelnemende ploegen. De druk voor de scheidsrechters neemt steeds toe in de overvolle sporthallen met het publiek die bijna in veld zit en de aanwezigheid van TV camera’s.

2 Jaar geleden is start gemaakt met het ‘duo fluiten’ in de finale en vorig jaar ook deels in de halve finales.Twee scheidsrechters zien meer dan één. Besproken werd met name hoe je deze wedstrijden technisch, met zijn tweeën, gaat leiden.

Bestuursleden Jo Assen en Jan Stroeve van het PWT waren deze avond ook aanwezig. Zij stonden volledig achter de organisatie van deze avond omdat PWT gezien heeft dat de kwaliteit van arbitrage tijdens het toernooi een enorme vooruitgang heeft geboekt.

Volgend jaar zal als voorbereiding op het toernooi weer een scholing gaan plaats vinden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda