Combiteam nipt langs hoofdklasser Alcides

EMMEN - Het combinatie elftal van FC Emmen heeft het oefenduel tegen Alcides met 1-0 gewonnen. Deze stand was al na een helft spelen bereikt dankzij een treffer van Soufiane Laghmouchi in de 22e minuut. FC Emmen startte met de A-junioren Paul Bangura en Justin Mulder in de basis, de overige spelers behoren momenteel niet tot de eerste keus.

Het elftal maakte in de beginfase veel druk en forceerde zes hoekschoppen in de eerste achttien minuten zonder daaruit echter kapitaal te slaan. Dat gebeurde wel in de 22e minuut toen na goed werk van Leandro Resida de bal voor de voeten van Soufiane Laghmouchi belandde die van ongeveer de elfmeterstip doeltreffend uithaalde: 1-0. Na een half uur spelen kreeg Elson Almeida een behoorlijke kans maar schoot voor langs.

Alcides, met FC Emmen jeugdtrainer Bjön Zwikker in de spits, kon aanvallend niet tot opvallende daden komen en kwam niet verder dan wat schoten van afstand. Op slag van rust kreeg Laghnmouchi uit een vrije trap nog een goede mogelijkheid maar mikte voorlangs.

Na de pauze werd met de komst van Matthijs Hensens en Rik Graver nog twee A-junioren in het veld gebracht terwijl in de slotfase Niels Grevink en Dave Padding ook nog speeltijd kregen. FC Emmen ging weer goed van start en in de tweede minuut had Justin Mulder de bal maar voor het inleggen maar kreeg het niet voor elkaar. In de volgende minuut knalde Aladji Barrie rakelings over de kruising. Daarna vielen er aan beide kanten niet echt grote kansen te noteren.

FC Emmen: Elmali; Almeida, Boekholt, De Groot (46. Graver), Bangura, Mulder (76. Padding), Boekholt, Kavak, Resida (46. Henssens), Barrie (76. Grevink), Laghmouchi.