FC Emmen A1 nadert de honderd doelpunten

EMMEN - De resultaten van de jeugd van FC Emmen zien er als volgt uit:

AZSV A1-FC Emmen A1 1-5

FC Emmen A1 had in eigen huis deze tegenstander met 12-0 verslagen en een dergelijke uitslag wilde AZSV deze keer vermoedelijk met alle middelen verhinderen. Er werd voortdurend op de grens van het toelaatbare gespeeld en de arbitrage maakte niet bepaald een neutrale indruk. AZSV kwam in de vierde minuut al vlot op een 1-0 voorsprong en raakte kort daarop nog twee maal de lat. FC Emmen A1 bleef rustig onder het geweld en scoorde in de zevende minuut de gelijkmaker. Matthijs Hensens knalde een vrije trap van buiten de zestien ineens binnen: 1-1. Derian Reinders bracht met treffers in de vijftiende en dertigste minuut de ruststand op 1-3. De 1-2 was na samenwerking met Lars Baas en bij de 1-3 was Dave Padding de gever van de assist. In de tweede helft werd er lang niet gescoord maar drie minuten voor tijd verhoogde Derian Reiners met zijn derde goal van de middag op aangeven van Matthijs Hensens tot 1-4. Sem Nijkamp zette in de slotminuut een afgeslagen aanval om in de 1-5. De totale productie van FC Emmen A1 bleef door de vijf goals op 99 steken.

FC Emmen A1:
Schrik; Berens, Baas, Graver (46. Mulder), Bangura, Nijkamp, Padding, Smidt, Hensens, Reinders, Ndayisaba.

FC Emmen B1-Quick '20 B1 0-0
Het begin was goed en al na negen minuten was het Kjelt Engbers die scoorde, hij kreeg medewerking van Raphael Ngendakumana en Jochem Scholten. Het voetbal aan Emmen zijde was goed, maar de scherpte voor de goal en in de zestien ontbrak. Maar Quick ’20 kwam er bijna niet uit, dus leek er iets moois in het verschiet te liggen. Maar de regel in het voetbal, wie zelf niet scoort, krijgt er vanzelf eentje tegen, werd weer eens bewaarheid. Vlak voor rust werd een counter van Quick ’20 op onregelmatige wijze onderbroken door Raphael Ngendakumana. Het was binnen de beruchte lijnen en Wes Beuvink schoot de strafschop binnen: 1-1 wat ook de ruststand was. Na de rust kwam Quick ’20 er een keer door en scoorde met een fraaie kopbal van Lars Ketelaar 1-2. Geen paniek want er was tijd genoeg doch de eerste tien minuten gebeurde niets. Voor trainer Rick Slor het teken om drie wissels toe te passen. Hierna bleef FC Emmen druk houden en kreeg Joey Klaver het op de heupen. Met een solo door het strafschopgebied, speelde hij Remco Bos vrij voor het doel die vervolgens de gelijkmaker scoorde. Omdat FC Emmen voor de titel wil gaan, had het niets aan een gelijkspel. Daarom maar weer een aanvaller erin voor een controlerende middenvelder. Ook nu weer werd het wisselen beloond want al vlot schoot Jochem Scholten via de rug van een tegenstander de 3-2 tegen de touwen. Vier minuten later stond Joey Klaver aan de basis van de 4-2 die door Jochem Scholten wordt ingeschoten. In de resterende zes minutebn kwam de zege niet meer in gevaar. Door puntverlies van AFC bij Zeeburgia steeg FC Emmen B1 een plaats op de ranglijst.

ATC '65 C1-FC Emmen C1 0-4

FC Emmen D1-SC Genemuiden D1 7-1
Voor de derde keer werd dit seizoen aangetreden tegen SC Genemuiden D1. FC Emmen D1 begon voortvarend en kreeg grote kansen om de score te openen. Na zes minuten was het dan eindelijk raak. Op aangeven van Lars Dijk, kon Quincy Gall de 1-0 scoren. De ban leek gebroken in de 13e mnuut scoorde Jerany Lie a Lien de 2-0 op assist van Quincy Gall. In de 19e minuut scoorde Quincy Gall zelf de 3-0. De 4-0 kwam op naam van Stef Jagt, zijn eerste goal van het seizoen. SC Genemuiden deed in de 27e minuut iets terug met de 4-1. Dat was ook de enige kans die SC Genemuiden zou krijgen. De rust werd bereikt met een 4-1 voorsprong, wat een wonder mag heten. De stand had al in de dubbele cijfers kunnen staan als alle kansen waren benut. Direct na de rust werd de 5-1 gescoord door Leon Draisma op aangeven van Andrej Alilovic. Jerany Lie a Lien dacht in de 38e minuut het eens met een solo te proberen en rondde deze vakkundig af 6-1. Daarna werden alle wissels ingebracht, waardoor het spel ietwat werd ontregeld. Op aangeven van Lars Dijk werd het nog in de 57e minuut 7-1 door Vince Abad.
FC Emmen D1:
Yme Meier, Bas Seubers (Milan Oelen), Bjorn Klaassens, Stef Jagt, Toine Slor, Andrej Alilovic (Bjørn Plaggenborg), Jerany Lie a Lien, Lars Dijk, Quincy Gall (Roan Gierveld), Rowin Schuiling (Vince Abad), Leon Draisma.

ONS Boso Sneek D1-FC Emmen D2
Een oppermachtig FC Emmen D2 verzuimde om voor de rust al met ruime cijfers voor te staan. Via de flanken werden er vele kansen gecreëerd die echter door de keepster! van Sneek onschadelijk werden gemaakt. Ook in de tweede helft volgden de aanvallen zich in rap tempo op. Dit leverde na vier minuten eindelijk de 0-1 op. Een schot van Edgar Meijles glipte onder de keeper door. Uit een corner van Boy Nijgh kopte Tim Mulder vervolgens geweldig de 0-2 binnen en dat betekende de genadeslag. Aanvoerder Joey Roufs verlengde de bal, uit wederom een voorzet van Boy Nijgh, richting tweede paal en de keeper was voor de derde maal kansloos: 0-3.
FC Emmen D2:
Beks; Jakobs (IJpelaar), Sieljes, Bulder, Mulder; De Jonge, Roufs, Dani Jansen (Hulshof), Dries (De Vries), Meijles (Fransen), Nijgh.

FC Ter Apel'96 E1-FC Emmen E1 3-11 (oefenwedstrijd).
In de eerste helft werd er bij vlagen goed combinatievoetbal gespeeld en werd FC Ter Apel '96 E1 van het kastje naar de muur gestuurd. Dit resulteerde in een 0-8 ruststand. Na de rust deed FC Emmen E1 het rustiger aan en liet de thuisclub meevoetballen. Dat leidde tot een van 3-11.