Bargeres lijdt pijnlijk verlies tegen hekkensluiter Zwartemeerse Boys

EMMEN - Bargeres heeft in de 6 punten wedstrijd tegen Zwartemeerse Boys een pijnlijk verlies geleden waardoor de Emmenaren de rode lantaarn nu hebben overgenomen van hun directe tegenstander van vandaag.

Bargeres had in de eerste helft een veldoverwicht en had minstens uit de 4 goede kansen moeten scoren. Zwartemeerse Boys was effectief in het afronden en bij de eerste serieuze aanval scoorde Zwartemeerse Boys. Bargeres probeerde in de tweede helft de druk op de verdediging te verhogen maar in de schaarse uitvallen was Zwartemeerse Boys minstens zo gevaarlijk.

In de eerste 30 minuten kregen beide ploegen nauwelijks kansen. De harde wind die dwars op het veld stond maakte het toch al niet aantrekkelijke voetbal alleen maar slechter op. De echte eerste kans was voor Bargeres na een foutieve terug kopbal van een van de verdedigers van Zwartemeerse Boys waardoor Rutger Neef plotseling oog in oog stond met keeper Leon Klönne.

De speler van Bargeres schoot in het zijnet. Het was de inleiding voor een aantal kansen die Bargeres kreeg. Kort daarna moest keeper Klönne zich tot het uiterste strekken om een vrije trap van Wouter Huizing over de lat te tikken. In een scrimmage in de 16 meter kregen Hidde Rog en Wouter Huizing 1 meter voor het doel de bal niet over de lijn en werd de inzet alsnog tot corner verwerkt.

De eerste gevaarlijke uitval van Zwartemeerse Boys was direct raak. Over de linkerflank werd Stefan Ottens aangespeeld en zijn strakke voorzet was een prooi voor Danny Rocks, 0 – 1. Op slag van rust moest keeper Klönne zich nogmaals strekken uit een corner van Wouter Huizing en Rob Stiekema was dicht bij een treffer voor Bargeres maar ook zijn inzet werd tot corner verwerkt.

In de tweede helft schroefde Bargeres de druk op maar merkwaardigerwijs leverde dat minder kansen op dan in de eerste helft. Zwartemeerse Boys beperkte zich tot lange ballen en counters en was daarin meerdere keren gevaarlijk voor het doel van Bargeres. Daarmee voltrok zich een wedstrijd die een kopie leek van de uitwedstrijd in Zwartemeer.

Rob Stiekema kopte net over het doel van Zwartemeerse Boys uit een corner van Wouter Huizing. Even later kon Klönne een bal van de lijn halen met de punt van de schoen en zo zat het geluk ook niet mee voor Bargeres. In de slotfase probeerde trainer Peter Timmer nog enkele omzettingen door te voeren in zijn elftal maar ook dat mocht niet baten. Zwartemeerse Boys was nog het dichtst bij een doelpunt na een counter waarbij Stefan Ottens de geheel vrij staande Ronald van der Weide aanspeelde maar zijn schot ging ver over het doel.

In de slotfase moest de verdediging van Bargeres nog een bal van de lijn halen na een corner van Jeffrey Mulderij en een kopbal van Jos van Elteren. Bargeres is door dit verlies op de onderste plaats terecht gekomen. Met nog 12 wedstrijden te gaan is nog veel mogelijk maar dan zal er een einde moeten komen aan het grote blessureleed en zullen de hoofden weer omhoog moeten na dit pijnlijke verlies. Aan scheidsrechter Ferry Hooge uit Hollandscheveld heeft het niet gelegen want hij floot een prima wedstrijd.