Ongeslagen status Emmen ten einde

JOURE - Emmen heeft geen goede zaken gedaan in Joure. Door een 2-0 verlies haken de Emmenaren niet definitief aan in de top van de 1ste klasse F. Het verlies had de ploeg van Nico Haak aan zichzelf te danken:

Veel meer balbezit en overwicht, maar een collectief strijdend Joure wist foutjes in de Emmer defensie af te straffen en zelf het doel schoon te houden.

Emmen moest het in deze wedstrijd doen zonder doelman Ronald Falke (vakantie), Peter Fokke, Dries-Jan Bal (geblesseerd) en Resmon Roemahlewang (geschorst). Ondanks het viertal afwezigen begon Emmen redelijk aan de wedstrijd en zag het direct dat sc Joure niet van plan was het initiatief te nemen in deze wedstrijd. Patrick Eberhard zag in de tiende minuut zijn inzet van de lijn worden gehaald, Maikel Arling zag tien minuten later zijn inzet op de paal belanden.

Naar mate de wedstrijd vorderde werd Emmen slordig in balbezit en wist men het sc Joure niet heel moeilijk te maken. Er werd te weinig gecreëerd en de scherpte en strijd ontbrak. Iets wat voor de winterstop bijna een vanzelfsprekendheid was.

In een ongewijzigde formatie had vv Emmen na rust direct een grote mogelijkheid. Saber Hendriks brak door op de linkerflank, maar zijn voorzet ging langs iedereen en verdween over de achterlijn. Nog geen minuut later was het dan wel raak, al was dit in het voordeel van de Friezen. Een foute pass, een foute inschatting en daardoor foute boel voor Emmen: Joure strafte dit direct af dankzij Frank Tuinman.

Trainer Nico Haak wou het tij keren met een aanvallende wissel door Jelle Siekman te wisselen voor Wouter Beijering. Emmen leek nog even op gelijke stand te komen, maar de verder prima leidende scheidsrechter Lemstra zag de voordeelregel over het hoofd waardoor Josip Baric, die op de keeper af liep, werd teruggefloten. Henk Bakker had een minuut later de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn inzet belandde op de paal.
En dan geldt de aloude voetbalwet. Een corner van sc Joure werd niet goed verwerkt, de bal kwam in de kluts via een Emmen-speler voor de voeten van Johan Lems die de 2-0 maakte.

Emmen ging alles of niets spelen met opnieuw twee aanvallende wissels, maar dit mocht niet baten. Een kwartier voor tijd kwam Joure nog goed weg door een handsbal op de doellijn, maar scheidsrechter Lemstra kon dit niet goed beoordelen vanaf zijn positie. Opmerkelijk was de tweede gele kaart voor sc Joure-speler Broeders: Hij zou worden gewisseld, maar treuzelde enorm bij het verlaten van het veld. Dit betekende een tweede gele kaart en in plaats van een wissel een man minder. Ondanks een man meer voor Emmen in de laatste tien minuten bleef het 2-0 voor de Friezen.

De eerste nederlaag van 2015 is een feit voor Emmen. Aanstaande zondag om 14.00 uur mogen de Emmenaren in eigen huis het een en ander recht zetten en aan eerherstel gaan werken. Rolder Boys komt dan op bezoek op de Meerdijk.