Weiteveen verliest matige derby tegen Schoonebeek

WEITENEEN - Vooraf hoop je op een spannende pot voetbal, maar als Schoonebeek na 4 minuten al doel weet te treffen, weet je dat het een lastige middag gaat worden. Ondanks het slechte weer, kwam het publiek in groten getale op deze wedstrijd af. Dit zorgde voor een overvolle kantine in de rust, maar ook na de wedstrijd.

Het was Jordy Bosch die het scorebord in Weiteveen in beweging bracht. Hij krulde een vrije bal onhoudbaar langs keeper Bert Menke en over de muur. De harde wind en de regen zorgden ervoor dat verzorgd voetbal bijna niet mogelijk was. Dit resulteerde in veel lange ballen van beide kanten, dit kwam het niveau niet ten goede. Toch was Weiteveen een paar keer dicht bij de gelijkmaker, de grootste kans was voor Roudy Steffens, hij kwam alleen op keeper Martin Beerens. Die redde knap op het geplaatste schot. Edfrin Silvania scoorde 10 minuten voor de rust 0-2, maar deed dit in buitenspelpositie. Iedereen was het er wel over eens dat het geen buitenspel was, voor Schoonebeek zuur, maar hierdoor bleef Weiteveen wel in de wedstrijd.

De tweede helft kwam Weiteveen slecht uit de kleedkamer, Niek Huser scoorde binnen 5 minuten de 0-2. Dit leek voor Weiteveen al vroeg de genadeklap, hierna is men niet meer in het spel gekomen en was het Schoonebeek dat de bovenliggende partij was. De inzet was er wel, maar Weiteveen kwam niet meer tot goede aanvallen. Vijf minuten voor tijd werd het ook nog 0-3 door aanvoerder Jesper Swieters, wel of niet over de lijn, scheidsrechter Spieard constateerde een doelpunt. Schoonebeek scoorde nog een keer, maar ook deze goal werd afgekeurd. De bal was al over de achterlijn geweest volgens grensrechter Schulte van Weiteveen. Een groot gedeelte van het publiek besloot nog ‘even’ te blijven hangen in de kantine. Het was gezellig druk na de wedstrijd, ondanks (of dankzij) de nederlaag. Het bier vloeide rijkelijk, het kantinepersoneel heeft een drukke middag gehad. Langs deze weg wil ik van gelegenheid gebruik maken om hen hiervoor te bedanken!

Weiteveen moet in de aankomende wedstrijden absoluut punten gaan pakken wil het nog enig zicht houden op handhaving. Volgende week wacht koploper Stadskanaal.