SC Angelslo in bizarre wedstrijd onderuit bij Willemsoord

WILLEMSOORD - Angelslo ging deze zaterdag op bezoek bij Willemsoord. Angelslo begon wat aftastend aan de wedstrijd en op een moeilijk bespeelbaar veld, waar een straffe wind waaide, waren het de Emmenaren die de eerste kans creëerden: Dino Garazlic speelde zich goed vrij in de zestien meter, maar zag zijn schot gepareerd worden door de doelman.

Het spel bleef op en neer golven, met aan beide kanten wat kansjes. In de 30e minuut kwam Willemsoord op een 1-0 voorsprong: vanuit een voorzet vanaf links werd de bal achter de Angelsloverdediging gelegd, waarna de Angelslolijnsman de vlag omhoog stak, daar twee Willemsoorders buitenspel stonden. De scheidsrechter liet hem echter staan en keurde het doelpunt onterecht goed. Het verdere verloop van de eerste helft bracht weinig spektakel en er werd dan ook gerust met deze stand. Na de thee begon SC Angelslo slordig aan de tweede helft en zij moest in de 51e minuut de 2-0 incasseren: zonder aangepakt te worden kon Jeroen Dekker vrij eenvoudig de zestien binnenlopen en de bal onder de Angelslo doelman doorschuiven.

Vanaf dat moment raakte de scheidsrechter volledig de kluts kwijt. Nadat Dino Garazlic door een overtreding op zichzelf een gele kaart kreeg en er een vrije bal voor de Emmenaren uit volgde, kreeg diezelfde Garazlic, die inmiddels weer in de zestien van Willemsoord stond, zijn tweede gele kaart: de scheidsrechter reageerde op het geschreeuw van de centrale verdediger - die een enorme duik nam en deed of hij onderuit getrokken werd - en trok zonder eigen constatering de kaart. Angelslo moest verder met tien man en probeerde het de ploeg uit Willemsoord nog lastig te maken, maar echte mogelijkheden deden zich aan beide kanten niet voor. In de 80e minuut werd Willemsoord opnieuw verder in het zadel geholpen, toen buiten de zestien een overtreding gemaakt werd waarvoor de scheidsrechter de bal op de stip legde: wederom een kaart voor Angelslo. Angelslospeler Lhoucine El Asri vroeg aan de scheidsrechter waarom een overtreding buiten de zestien bestraft moest worden met een strafschop, waarna ook hij geel kreeg.

Ongeloof heerste onder de Angelslospelers en ook Angelslodoelman Katoen, die de boel probeerde te sussen, kreeg geel want hij had op de lijn moeten blijven staan. De scheidsrechter ging verder met het afhandelen van de gele kaart voor El Asri en riep: “Nummer zeven, omdraaien”, waarna El Asri en spelers van beide partijen zeiden: “Dat IS mijn/zijn nummer”. Toen kreeg El Asri ook zijn tweede gele kaart en kon hij vertrekken. Aanvoerder Emiel de Vries, die verhaal kwam halen bij de scheidsrechter, kreeg bij het naderen ook direct geel, waarna eindelijk de strafschop genomen kon worden en Ronnie Berkenbosch zijn tweede van de middag kon aantekenen en de 3-0 op het scorebord zette.

Angelslo, zwaar gedupeerd en met negen man, was volledig overrompeld en kreeg zelfs steun van het publiek én de spelers van Willemsoord. Er werd niet meer gevoetbald en na het gestrooi met nog een aantal kaarten en nog vier doelpunten voor Willemsoord eindigde de wedstrijd in een 7-0 stand en kon Angelslo naar huis met tien qua gele kaarten tegenover nul voor Willemsoord.