ALGEMEEN

Gratis parkeren in Emmen centrum

EMMEN - Van 25 oktober tot en met 6 november kunnen bezoekers gratis parkeren in het centrum van Emmen. Op deze dagen is parkeren gratis in en op alle parkeergarages en –terreinen (met uitzondering van PZuid). Wethouder René van der Weide van parkeren legt namens het college uit waarom de gemeente deze geste naar de ondernemers en bezoekers doet:
Reageer!

Drenthe verdient meer politici met een beperking of chronische ziekte

ASSEN - Vijftien procent van de Nederlandse bevolking heeft een beperking of chronische ziekte. Al deze mensen hebben recht op een toegankelijke wereld. De praktijk is een stuk weerbarstiger, ook in Drenthe. De blinde Elisabeth Smelik uit Assen knokt voor meer begrip, aandacht en vooral toegankelijkheid. Dit doet zij samen met Zorgbelang Drenthe, VN-ambassadeursnetwerk Drenthe, STERKplaats Assen en de Oogvereniging Nederland.
Reageer!

Bettine Vriesekoop deelt topsportervaringen bij TTC Decokay Emmen

EMMEN - Zondagmiddag vanaf 14.00 uur in de sportzaal van TTC Decokay Emmen staan Bettine’s ervaringen met de tafeltennissport centraal. Alsdan zal ze een korte tafeltennisdemo geven met haar pupil Fleur Hoogeveen, enkele games spelen met afzonderlijke leden van de club en vertellen over haar topsport ervaringen. Belangstellenden zijn welkom vanaf 13.45 uur, entree is gratis bij de TTC Decokay Emmen aan de Heckningecamp 26, 7824 EB Emmen
Reageer!

Grote opruiming van spullen in Coronatijd

EMMEN - Het Leger des heils organiseert op 16 oktober 2021 van 9.30 - 13.00 uur een Secondhandmarkt Albatrosstraat 1 in Emmen. Grote opruiming van spullen in Coronatijd. Goede en bruikbare artikelen Boeken,kleding, kasten, matrassen, bedden, stoelen, tafels, lampen, gordijnen, breiwol, kinderbedjes, kinderwagens, speelgoed, tuinspullen, klokken, keukengerei, elektrische apparatuur etc. De Koffie staat klaar.
Reageer!

FC Emmen en Carmelcollege maken samen nieuwe plannen

EMMEN - Omkijken naar je medemens en kansen creëren voor jonge talenten. Twee belangrijke speerpunten in het beleid van zowel FC Emmen als Carmelcollege Emmen. Het opnieuw bekrachtigen van de samenwerking was aan het begin van dit nieuwe seizoen dan ook niet meer dan logisch.
Reageer!

Waarderingsprijs Emmen voor Kerstfilm Emmer Compascuum

EMMEN - Dinsdagavond 5 oktober 2021 reikte burgemeester Eric van Oosterhout voor de tweede keer de Waarderingsprijs uit. Vorig jaar deed hij dat digitaal. Deze keer vond de uitreiking plaats tijdens de waarderingsavond voor de erkende overleg partners in Van der Valk hotel Emmen. Van de vier genomineerden gingen de makers van de kerstfilm - het wonder van kerst in twintig twintig - uit Emmer-Compascuum met de prijs naar huis; een cheque van 1.000,-- euro en een bos bloemen.
Reageer!

De geschiedenis van Klazienaveen door de ogen van de Zandtovenaar

Historische avond op 12 november in RK Kerk KLAZIENAVEEN – Historisch Klazienaveen organiseert op vrijdag 12 november haar jaarlijkse historische avond in de RK Kerk. Het thema van de avond is De geschiedenis van Klazienaveen door de ogen van de Zandtovenaar. In nauw overleg met Historisch Klazienaveen heeft de Zandtovenaar een indrukwekkende film gemaakt over de veenkoloniale geschiedenis van Klazienaveen.
Reageer!

VanSlag gaat weer open met de Leif de Leeuw Band

BORGER – Na Drentsch Peil en een theaterproductie van Pé en Rinus gaat Cultuurpodium VanSlag in Borger op vrijdag 24 september eindelijk weer los met een concert van de Leif de Leeuw Band. Corona hakte er dik anderhalf jaar stevig in voor muziekliefhebbers. Concerten konden begrijpelijkerwijs geen doorgang vinden.
Reageer!

Krapte op de Drentse arbeidsmarkt

ASSEN- In augustus nam de WW in Drenthe verder af met 3,7 procent. In Drenthe is er nu sprake van een krappe arbeidsmarkt. Door minder werkzoekenden en meer vacatures hebben werkgevers moeite personeel te vinden. De krapte op de arbeidsmarkt betreft veel beroepsgroepen.
Reageer!

Oktober Kindermaand viert jubileum met bucketboekje voor alle kinderen

EMMEN - Het twintigjarig jubileum van het gratis toegankelijke kinderevenement Oktober Kindermaand laat de organisatie niet zomaar voorbij gaan. Alle leerlingen op de Drentse basisscholen krijgen dit jaar naast een programmagids een bucketboekje met zestien organisaties en activiteiten die ze in Drenthe gezien en gedaan moet hebben. Onder de activiteiten zijn een bezoek aan het Meisje van Yde, het gevangenisdorp Veenhuizen, de paarse heide, het landschapskunstwerk Broken Circle en het kasteel in Coevorden. Daarnaast zijn er vier prijsvragen, waarin de kinderen creatief uitgedaagd worden.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda

Laatste nieuws
 
agenda emmen
Mee®doen Schoonebeek, het is mooi geweest!
za 23 okt 2021 om 16:00
Shadow band Shadowski en Klaas Hummel in CH50+
zo 24 okt 2021 om 14:30
Meer mensen met een beperking politiek actief in Drenthe
do 28 okt 2021 om 16:30