ALGEMEEN

Een derde campers te zwaar

SOESTERBERG – Van de achthonderd campers die zijn gewogen tijdens de weegcampagne van de NKC, bleek een derde overbeladen. “We blijven hameren op het belang van een veilig campergewicht”, zegt NKC-directeur Stan Stolwerk.
Reageer!

WW in Drenthe duikt na coronajaar onder niveau van eind 2019

EMMEN- In juni nam de WW in Drenthe verder af met 7,2 procent. Ook lag het aantal WW-uitkeringen lager dan vorig jaar. De WW is in juni 2021 na een sterke stijging in het coronajaar 2020 weer onder het niveau van eind 2019. Beroepen met goede baankansen zorgen onder andere voor de daling van de WW. UWV bracht in juni 2021 een nieuwe versie van de Kansrijke beroepenlijst uit. WW in juni verder gedaald
Reageer!

PAUL DE MUNNIK: VIER TUINCONCERTEN BIJ CAFE DE AMER

AMEN - Chansonnier Paul de Munnik komt naar Amen. In het weekend van 24 en 25 juli a.s. geeft hij twee dubbelconcerten in de tuin van cultureel café De Amer. De concerten die vorig jaar niet door konden gaan vanwege de lockdown krijgen hiermee een herkansing.
Reageer!

Drentse burgemeesters bezorgd over gedrag in uitgaansleven

EMMEN - De Drentse burgemeesters maken zich, net als veel collega s in het land, zorgen over het gedrag van jongeren en het niet naleven van de coronamaatregelen in met name uitgaansgelegenheden. Om verspreiding van het virus te voorkomen doen ze een beroep op de verantwoordelijkheid van ondernemers van dans- en uitgaansgelegenheden om bezoekers goed te controleren en te wijzen op de regels zoals de 1,5 meter afstand. Daarnaast worden jongeren opgeroepen om zich te laten vaccineren. Als ze goed beschermd zijn door vaccinaties kunnen ze weer gewoon genieten van het uitgaansleven.
Reageer!

Beste Buur van gemeente Emmen gezocht

EMMEN - Staat jouw buur altijd voor je klaar? Misschien zelfs voor de hele buurt? Wil je graag eens iets terug doen, of de waardering die je hebt voor jouw buur onderstrepen? Meld hem/haar dan aan voor de verkiezing van - Beste Buur van de Gemeente Emmen 2021 -. Een driekoppige jury waaronder dhr. Dirk Smits een van de winnaars van 2020 - selecteert uit de aanmeldingen de drie winnaars voor 2021.
Reageer!

Gaat u op de fiets naar de sportvereniging?

ASSEN - SportDrenthe doet onderzoek naar fietsgebruik bij sportverenigingen. In samenwerking met de provincie Drenthe en de Natuur Milieu Federatie Drenthe, is SportDrenthe het project - Op Fietse naar club - gestart, waarin onderzoek wordt gedaan naar het fietsgebruik onder leden en bezoekers van sportverenigingen in Drenthe. Het onderzoek heeft als doel om belemmeringen op het gebied van fietsgebruik in kaart te brengen.
Reageer!

Pas op voor FluBot malware via een sms

EMMEN - Nederland wordt momenteel geplaagd door SMS jes die er uitzien als een bericht van een pakketdienst. Dit heb je misschien in het nieuws gelezen onder de naam FluBot. Het bericht en de link komen echter helemaal niet van het pakketbedrijf maar van oplichters die proberen je telefoon binnen te dringen.
Reageer!

Purit schilderij in Gezondheidscentrum

KLAZIENAVEEN – De Purit/Norit/Cabot fabriek is beeldbepalend voor Klazienaveen. Talloze foto werden en worden gemaakt van de fabriek waarvan de contouren tot in de wijde omtrek zijn te zien. Sinds kort heeft schilderes Astrid Schuitema uit Klazienaveen de laatste hand gelegd aan een schilderij van de Purit. Het Purit schilderij is nu zien in de centrale hal van het Gezondheidscentrum aan het van Echtenskanaal in Klazienaveen. De expositie is dagelijks te bezoeken. Het Gezondheidscentrum is van maandag tot en met donderdag geopend van 8.00 uur tot 15.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur.
Reageer!

Boom legt het loodje tijdens stormachtig weer

BARGER OOSTERVELD – Tijdens het stormachtig weer op de dag dat heel Nederland haar bevrijding viert legde een flinke boom in Barger Oosterveld het loodje. De boom op het schoolplein van de Sint Gerardusschool was niet bestand tegen de zware wind en brak af als een lucifer. De boom viel dwars door een hek, maar ook rakelings voor het gebouw van de Gerarduskerk langs. Daardoor bleef de schade beperkt tot een stuk omheining van het schoolplein. De opruimingsploeg was overigens snel ter plaatste om met een grote kraan en motorzaag de boom op te ruimen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda