JUBILARISSEN

Grietje Gelijk- Boxem en Ginie Meijer-Anholts 60 jaar buren

WEITEVEEN - Het was dinsdag een klein feestje aan de Dordseweg in Weiteveen want Grietje Gelijk-Boxem en Ginie Meijer-Anholts wonen nu al 60 jaar als goede buren naast elkaar. Op 30 januari 1964 kwam Ginie met haar man Jan Meijer met hun zoontje van bijna 2 jaar in haar huidige woning wonen. Grietje kwam als een meisje van bijna 6 jaar met haar vader, broertjes, zusjes ongeveer in 1948 in haar huidige woning wonen, destijds net nieuw gebouwd.
Reageer!

Andries Drenth 101 jaar jong geniet van het leven

EMMER COMPASCUUM – Afgelopen woensdag 31 januari vierde Andries Drenth in Emmer Compascuum zijn 101ste verjaardag en dat werd weer gevierd met familie, vrienden en bekenden. Burgemeester Eric van Oosterhout kwam donderdagmiddag ook even op de koffie om in vogelvlucht even het jaar als eeuweling door te nemen. Andries Drenth werd geboren in Emmer Compascuum en groeide samen met nog twee zussen en drie broers op aan de Westelijke Doorsnee in een veenarbeidersgezin.
Reageer!

Geert van der Giezen en Bertha Horstman 65 jaar getrouwd

KLAZIENAVEEN – Ondanks dat Geert van der Giezen (87) en Bertha Horstman (84) allebei in Zwartemeer zijn geboren vonden zij elkaar ruim 65 jaar geleden bij de Dordse Brug waar vroeger menig liefde tot bloei kwam. Het klikte direct en Vrij snel werd besloten om in het huwelijksbootje te stappen en afgelopen woensdag werd deze mijlpaal natuurlijk met de familie gevierd met een heerlijke stampotmaaltijd. Terugblikkend kan Geert zich herinneren dat ze elkaar plotseling troffen bij de Dordsebrug.
Reageer!

Feest bij diamantenpaar Henk Kruit en Hermiene Boers

ERICA – Afgelopen woensdag was het precies 60 jaar geleden dat Henk Kruit en Hermiene Boers elkaar na een verkeringstijd van vier jaar. In het gemeentehuis van Beilen het ja-woord hebben gegeven. Het jonge paar kreeg als eerste onderdak bij de ouders van Henk in Rolde. Toen er werk en een huis werd aangeboden in Nieuwkoop vertrokken de twee uit Beilen.
Reageer!

Emmenaar Geert Dost 101 en nog goed van lijf en geest

EMMEN - Geert Dost uit Emmen heeft donderdag zâ??n 101e verjaardag gevierd. Locoburgemeester Guido Rink op de koffie met gebak om de ijzersterke Emmenaar te feliciteren en te horen hoe het komt dat hij nog zo goed van lijf en geest is.
Reageer!

Willie van Os (83) en Marietje Knegt (84) 60 jaar getrouwd

ERICA- Op de lagere school en later op de Ulo zaten Marietje Knegt en Willie van Os, die bijna even oud zijn en zelfs in dezelfde straat woonden, bij elkaar in de klas. Als Willie bij de ouders van Marietje regelmatig geld kwam halen voor de bond van de Ned Heide Mij, was Marietje heel vaak achter het huis aan het vegen en dan dacht hij, daar wil ik graag even een praatje mee maken want dat is een leuke meid.
Reageer!

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Van den Berg-Weessies

EXLOO - Mevrouw Ineke van den Berg-Weessies (74 jaar) uit Emmen is koninklijk onderscheiden. Ze is vanmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Eric van Oosterhout speldde haar de bijbehorende versierselen op. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst op het golfpark in Exloo.
Reageer!

Jans en Annie Strijker genieten nog elke dag van elkaar

KLAZIENAVEEN – Gisteren, woensdag 21 juni was het feest aan de Evert ten Napelstraat in Klazienaveen, want Annie Wisman (82) en Jans Strijker (85) vierden dat zij precies 60 jaar geleden in het gemeentehuis van Emmen elkaar het ja-woord hebben gegeven. Na hun huwelijk woonden de twee even in Zwartemeer maar verhuisden toen naar Barger-Compascuum waar het ongeveer 40 jaar woonde,
Reageer!

Echtpaar Hof-Hilbrink 65 jaar getrouwd

EMMEN - Henk Hof (90) en Hillie Hilbrink-Hof (87) in Emmen hebben afgelopen woensdag samen met de 2 dochters, kleinkinderen en achterkleinkind gevierd dat ze 65 jaar geleden zijn getrouwd. De twee gaven elkaar het ja-woord in het gemeentehuis van de toen nog gemeente Ruinen. Hillie Hof was het eerste kind in het gezin Hilbrink in Ruinen maar 10 jaar later kreeg het gezin daarna nog uitbreiding met nog twee broers en twee zussen.
Reageer!

Aaltje (Alie) Tip en Jan Uneken genieten nog volop van elkaar

EMMEN - Afgelopen woensdag 24 mei was er alvast een klein beetje feest bij de familie Aaltje en Jan Uneken aan de Deverbrink in Emmen. Dat was de dag dat de twee elkaar in het gemeentehuis van Emmen het ja-woord hebben gegeven. Jan en Aaltje troffen elkaar voor het eerst op 15 en 13-jarige leeftijd toevallig op straat en op dat moment riep Aaltje gelijk: - Die wil ik later hebben !! -. Doordat Jan daarna wegens TBC in enige tijd in Appelscha moest verblijven, werd het contact wekelijkse via brieven over en weer onderhouden.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda