JUBILARISSEN

Jan en Appie Pruim vieren hun 60-jarig huwelijk

KLAZIENAVEEN – Na een verkeringstijd van ruim anderhalf jaar werd op een zeer warme vrijdag 12 juni 1964 op het gemeentehuis van Emmen het huwelijk voltrokken tussen Jan Pruim en Appie Pruim. Op die dag kreeg Nelson Mandela trouwens een levenslange gevangenisstraf. Het jonge paar ging wonen aan de Oosterwijk in Oranjedorp en verhuisden 5 jaar later naar de Langestraat in Klazienaveen, maar wonen nu aan de Voeghoutenstraat.
Reageer!

Aaldert de Jonge en Zwaantje Bruinsma vonden elkaar in de bioscoop

EMMER COMPASCUUM - Donderdag 2 mei was het precies 60 jaar geleden dan Zwaantje Bruinsma en Aaldert de Jonge elkaar op 2 mei 1964 in het gemeentehuis van Emmen eeuwige trouw hebben beloofd. Afgelopen zaterdag kwam burgemeester Eric van Oosterhout ook even naar het Oosterdiep in Emmer-Compascuum om het echtpaar te feliciteren.
Reageer!

Veel aandacht voor Dodenherdenking Nieuw Dordrecht

NIEUW DORDRECHT - Op de Algemene Begraafplaats in Nieuw Dordrecht is afgelopen zaterdagavond onder grote belangstelling weer de Nationale Dodenherdenking gehouden. Belangstellenden en genodigden kwamen voorafgaand door vaandeldragers van de British Legion uit Hameln, in een stille tocht te voet vanaf de Hervormde Kerk naar de begraafplaats.
Reageer!

Grietje Gelijk- Boxem en Ginie Meijer-Anholts 60 jaar buren

WEITEVEEN - Het was dinsdag een klein feestje aan de Dordseweg in Weiteveen want Grietje Gelijk-Boxem en Ginie Meijer-Anholts wonen nu al 60 jaar als goede buren naast elkaar. Op 30 januari 1964 kwam Ginie met haar man Jan Meijer met hun zoontje van bijna 2 jaar in haar huidige woning wonen. Grietje kwam als een meisje van bijna 6 jaar met haar vader, broertjes, zusjes ongeveer in 1948 in haar huidige woning wonen, destijds net nieuw gebouwd.
Reageer!

Andries Drenth 101 jaar jong geniet van het leven

EMMER COMPASCUUM – Afgelopen woensdag 31 januari vierde Andries Drenth in Emmer Compascuum zijn 101ste verjaardag en dat werd weer gevierd met familie, vrienden en bekenden. Burgemeester Eric van Oosterhout kwam donderdagmiddag ook even op de koffie om in vogelvlucht even het jaar als eeuweling door te nemen. Andries Drenth werd geboren in Emmer Compascuum en groeide samen met nog twee zussen en drie broers op aan de Westelijke Doorsnee in een veenarbeidersgezin.
Reageer!

Geert van der Giezen en Bertha Horstman 65 jaar getrouwd

KLAZIENAVEEN – Ondanks dat Geert van der Giezen (87) en Bertha Horstman (84) allebei in Zwartemeer zijn geboren vonden zij elkaar ruim 65 jaar geleden bij de Dordse Brug waar vroeger menig liefde tot bloei kwam. Het klikte direct en Vrij snel werd besloten om in het huwelijksbootje te stappen en afgelopen woensdag werd deze mijlpaal natuurlijk met de familie gevierd met een heerlijke stampotmaaltijd. Terugblikkend kan Geert zich herinneren dat ze elkaar plotseling troffen bij de Dordsebrug.
Reageer!

Feest bij diamantenpaar Henk Kruit en Hermiene Boers

ERICA – Afgelopen woensdag was het precies 60 jaar geleden dat Henk Kruit en Hermiene Boers elkaar na een verkeringstijd van vier jaar. In het gemeentehuis van Beilen het ja-woord hebben gegeven. Het jonge paar kreeg als eerste onderdak bij de ouders van Henk in Rolde. Toen er werk en een huis werd aangeboden in Nieuwkoop vertrokken de twee uit Beilen.
Reageer!

Emmenaar Geert Dost 101 en nog goed van lijf en geest

EMMEN - Geert Dost uit Emmen heeft donderdag zâ??n 101e verjaardag gevierd. Locoburgemeester Guido Rink op de koffie met gebak om de ijzersterke Emmenaar te feliciteren en te horen hoe het komt dat hij nog zo goed van lijf en geest is.
Reageer!

Willie van Os (83) en Marietje Knegt (84) 60 jaar getrouwd

ERICA- Op de lagere school en later op de Ulo zaten Marietje Knegt en Willie van Os, die bijna even oud zijn en zelfs in dezelfde straat woonden, bij elkaar in de klas. Als Willie bij de ouders van Marietje regelmatig geld kwam halen voor de bond van de Ned Heide Mij, was Marietje heel vaak achter het huis aan het vegen en dan dacht hij, daar wil ik graag even een praatje mee maken want dat is een leuke meid.
Reageer!

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Van den Berg-Weessies

EXLOO - Mevrouw Ineke van den Berg-Weessies (74 jaar) uit Emmen is koninklijk onderscheiden. Ze is vanmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Eric van Oosterhout speldde haar de bijbehorende versierselen op. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst op het golfpark in Exloo.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda