MUZIEK

Prachtige herstart concertenreeks met Guus Westdorp

EMMEN - Het was gisterenmiddag een prachtige herstart van de concertenreeks met Guus Westdorp die een Ode bracht aan Ramses Shaffy. Vijfenzestig gasten hebben weer volop mogen genieten van beide concerten in de boerderij van Jantiena Trip. Heerlijk dat we weer een fijne start hebben mogen maken. Ik ga er vanuit dat de rest van de geplande concerten dit jaar weer gewoon door mogen gaan.
Reageer!

Ouderen Songfestival barst los 29e editie is begonnen

SWALMEN - De kop is eraf! De Kennismaking werd druk bezocht, kandidaten hebben zich ingeschreven, de zes voorrondes kunnen van start. Morgen, maandag 14 juni, staan de eerste kandidaten op het podium van De Mert in Swalmen. Met de nodige spanning, maar vooral met heel veel zin en plezier. Kijk morgenochtend maar naar Berry Reijnen in Goede Morgen Nederland op NPO1. Zijn enthousiasme spat ervan af.
Reageer!

Coachingstraject Popsport voor jonge Drentse pop-acts

ASSEN - Bands, singer-songwriters, urban-acts en dj/producers uit Drenthe kunnen zich weer aanmelden voor het coachingstraject Popsport voor 14 tot 21 jarigen. Alle deelnemers kunnen drie maanden lang workshops volgen en krijgen persoonlijke begeleiding om zichzelf te ontwikkelen, zowel muzikaal als op het gebied van sociale media en performance. Aanmelden kan tot 12 maart 2021 via www.popsport.nl.
Reageer!

100 kaarsjes voor super senior…. Rieks Rolink

VEENOORD - Het was vandaag, woensdag 13 januari een klein beetje feest in een Verzorgingshuis aan de Landschapsweg in Veenoord. Rieks Rolink vierde zijn 100ste verjaardag en dat wilden de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen ook wel even laten weten. In verband met de RIVM regels stonden zij in grote getale buiten om de eeuwling toe te zingen. Vol trots liet hij het allemaal over zich heen komen en genoot er ook zichtbaar van.
Reageer!

Celliste Mare Keja wint Drentse Talentprijs Cultuur

ASSEN - Mare Keja uit Anderen heeft de Drentse Talentprijs Cultuur gewonnen. De 16-jarige celliste kreeg naast een beeld van kunstenaar Els Mondt een cheque van 2.500 euro uit handen van Marieke Vegt, directeur van Stichting Kunst & Cultuur (K&C). Door het coronavirus kon er dit jaar geen feestelijke bijeenkomst worden georganiseerd, maar werd de prijs aan de voordeur van de winnaar overhandigd.
Reageer!

Ode aan eerste album SKIK op RTV Drenthe. SKIK, 25 jaar live op zien best.

ASSEN - Dit jaar is het precies 25 jaar geleden dat het debuutalbum van SKIK verscheen. Woordkunstenaar Pim Pomsy, producer Nizzle Viddy, de band Redwood Club en singer-songwriters TAMAR, CYNN, Isa Zwart en Leon Moorman hebben onlangs een bewerking van de nummers op dit album gemaakt en laten zien en horen hoe relevant SKIK nog is voor artiesten in Drenthe. De registratie van deze nummers is zaterdag 7 november om 20.00 uur te zien bij RTV Drenthe. De uitzending begint met het kinderkoor van CBS Willem-Alexander uit Erica.
Reageer!

Staande ovatie voor singer-songwriter Justin Ripassa

EMMEN - Afgelopen zaterdag was er in De Grote Kerk in Emmen aan het eind van het optreden een staande ovatie voor de Emmer singer-songwriter Justin Ripassa, zangeres Sara Johanna uit het Brabantse Esch en Joel Berends uit Nieuw Dordrecht.
Reageer!

Herinrichting zaal wordt nieuwe werkelijkheid

Podium VanSlag opent seizoen met VanderLinde BORGER - Met horten en stoten gaat het culturele seizoen weer van start. Ook Podium VanSlag in Borger zet de deuren weer open voor het publiek. Op zaterdag 29 augustus wordt de aftrap verzorgd door de Groninger rockformatie VanderLinde. Het optreden begint om 21.00 uur.
Reageer!

Dave Warmerdam Band: bluestalent in de Amertuin

AMEN - De Amer heeft veel succes met een serie Tuinconcerten. Op zaterdag 29 augustus staat de Dave Warmerdam Band op het podium, dat speciaal is gebouwd voor deze optredens in de openlucht. De formatie van naamgever Dave Warmerdam bestaat uit vijf getalenteerde, jonge muzikanten met een gemeenschappelijke passie: de blues. De band werd opgericht in 2017, maar heeft al een indrukwekkende reeks festivals en optredens afgewerkt.
Reageer!

Afscheidsconcerten Egbert Meijers in Nieuw Amsterdam

NIEUW AMSTERDAM - Het gaat er dan toch van komen! Egbert Meijers gaat zijn afscheidsconcerten geven in Nieuw Amsterdam. Zoals eerder aangegeven gaan we dat doen met een tweetal concerten in de tuin, met inachtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen i.v.m. corona. Zie bijgevoegd protocol.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda