Waarderingsprijs Emmen voor Kerstfilm Emmer Compascuum

EMMEN - Dinsdagavond 5 oktober 2021 reikte burgemeester Eric van Oosterhout voor de tweede keer de Waarderingsprijs uit. Vorig jaar deed hij dat digitaal. Deze keer vond de uitreiking plaats tijdens de waarderingsavond voor de erkende overleg partners in Van der Valk hotel Emmen. Van de vier genomineerden gingen de makers van de kerstfilm - het wonder van kerst in twintig twintig - uit Emmer-Compascuum met de prijs naar huis; een cheque van 1.000,-- euro en een bos bloemen.


De andere initiatieven kregen toegangskaarten voor Wildlands. De gemeente Emmen heeft de waarderingsprijs ingesteld voor initiatieven uit de samenleving. Burgemeester Eric van Oosterhout: “Zoals vorig jaar toegezegd zou de waarderingsprijs een vervolg krijgen. In de gemeente zien we prachtige voorbeelden van hoe inwoners initiatieven oppakken om hun wijk of buurt mooier te maken.

De gemeente heeft oog voor deze initiatieven. Dit jaar zijn er weer verschillende initiatieven genomineerd. De inwoners hebben de winnaar gekozen. Ik ben blij dat ik de Waarderingsprijs deze keer persoonlijk kon overhandigen.

Dit jaar waren er vier initiatieven genomineerd:

• Natuurgebied De Veenstee Klazienaveen-Noord Een ontmoetingsplaats maken voor jong en oud.

• Boerenkatjes Neutralisatie van boerenkatjes voor een gezond aantal boerderijkatten.

• Ouderen en het Griendtsveenpark Dagbesteding voor ouderen uit de omgeving van het park die nog thuis wonen.

• Kerstfilm ‘het wonder van Kerst in twintig twintig’ Het oude kerstverhaal in de wereld van nu (tijdens coronatijd).

Tot en met 30 juni 2021 konden inwoners hun stem digitaal of op papier uitbrengen. Alle initiatieven hebben campagne gevoerd om zoveel mogelijk stemmen te werven. Er zijn 1.000 stemmen uitgebracht.

Kerstfilm Vrijwilligers van 0-75 jaar hebben in coronatijd het kerstverhaal naar Emmer-Compascuum gebracht.

Het oude verhaal in de wereld van nu. Hierdoor hebben mensen die in coronatijd eenzaam thuis zaten door de film een prachtige middag/avond gehad. Het kerstgevoel thuis beleefd. In coronatijd waren de mogelijkheden beperkt. De vrijwilligers hebben in kleine groepjes filmopnames gemaakt in Emmer-Compascuum en omgeving. Ze hebben het natuurgebied De Runde en enkele gebouwen in het zonnetje gezet. Ook de dieren (schapen, kamelen, ezel) ontbraken niet in de kerstfilm.

De ondernemers in het dorp komen ook in de film voor. Een steuntje in de rug toen ze het in de coronatijd moeilijk hadden. De film is te bekijken op YouTube via www.youtube.com/watch?v=ZZkGXuz6Vpg Waarderingsprijs In iedere wijk of buurt van de gemeente Emmen zijn groepen inwoners actief. Zij bedenken en voeren allerlei ideeën uit om hun wijk of buurt mooier te maken.

De gemeente Emmen juicht deze initiatieven van harte toe en stelde een waarderingsprijs beschikbaar voor het beste inwonersinitiatief van het afgelopen jaar. Volgend jaar reikt de gemeente Emmen de prijs opnieuw uit. Vanaf half januari kunnen inwoners daarvoor initiatieven indienen

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda