Overzicht amateuvoetbal van zaterdag 28 oktober

SVBO pakt drie punten tegen VKW
BARGER OOSTERVELD – In de zaterdag/zondag 1e klasse J was DZOH speelvrij, terwijl SVBO op het eigen sportpark VKW als tegenstander kende. De ploeg uit Westerbork kende tot nu toe net als SVBO een matige start van de competitie. Punten pakken in Barger-Oosterveld zou zeker net verkeerd zijn, maar daar dacht SVBO toch wel anders over. De mannen van trainer Peter Timmer hadden de wind direct goed in de zeilen, want de wedstrijd was nog maar koud begonnen of Dylan Wessels wist de geelzwarten op een 1-0 voorsprong te zetten. Daarna ontstond er toch een wedstrijd waarin beide ploegen vol aan de bak moesten, maar halverwege stond het nog steeds 1-0. Na de thee weer hetzelfde beeld, maar een kwartier voor tijd leek er een beslissing in de maak met een doelpunt van Ronald Gerdes. 2-0 en met nog een kwartier te gaan leek de wedstrijd in het slot te zitten, maar VKW heeft echter altijd nog Anjo Willems en die maakte het in de slotfase even weer spannend door met een boogbal de aansluitingstreffer te maken. 2-1. SVBO hield daarna tot het einde stand en wist daarmee drie belangrijke punten veilig te stellen. Komende zondag staat er voor SVBO na een aantal jaren om 14.00 uur weer de stadsderby tegen WKE 16 op de rol.

Geen winst voor WKE 16 in Groningen
GRONINGEN – Voor WKE was er deze zondagmiddag op sportpark Kardinge in Groningen geen eer te behalen tegen middenmoter GVAV Rapiditas. De eerste helft van een wedstrijd die aanvankelijk wel gelijk op ging eindigde voor WKE 16 teleurstellend. Bij een 0-0 stand in de 40e minuut kreeg Mohammed Kaddouri een rode kaart wegens het onderuithalen van een door gebroken speler. De thuisclub maakte van de overtal situatie direct goed gebruik door twee doelpunten van Jonathan van Dorsen vlak voor de thee. WKE 16 begon ondanks de ondertal situatie voortvarend aan de 2e helft en was het Lorenzo Brink die via een vrije bal de aansluitingstreffer scoorde. 2-1. Tien minuten later stonden de Emmenaren zelf weer op gelijke hoogte via Djairo Fik. 2-2. De wilskracht bij WKE 16 leek zijn beloning te krijgen, maar in de laatste minuut was het Youri ter Arkel die alsnog het vonnis over de Emmenaren velde door de 3-2 binnen te schieten. Een bitter nederlaag voor de Emmenaren die op plaats 11 blijven staan met 1 punt minder dan SVBO dat komende zondag vanaf 14.00 uur op sportpark Grote Geert de tegenstander zal zijn.

Drenthina kan niet winnen in Groningen
KOLLUM – Na de 1-0 winst op Hoogeveen kon Drenthina er afgelopen zaterdag geen goed gevolg aan geven, want het liep afgelopen zaterdag in en tegen Kollum tegen een 3-2 nederlaag op. De thuisclub sloeg vooral in het eerste kwartier toe met twee doelpunten binnen vijf minuten. Toch probeerde Drenthina tegenstand te bieden en dat werd vlak voor de thee beloond met de aansluitingstreffer van Jan Jaap Wever. 2-1. In de tweede helft veel Drenthina gaan voor meer, maar dan is het Olke de Wit, die vijf minuten voor tijd de wedstrijd op slot te zetten. Toch weet Drenthina via Roland Koops in de slotfase nog weer aansluiting te vinden met een treffer, maar het bleef uiteindelijk bij een 3-2. Met deze eindstand stonden de Emmenaren uiteindelijk met lege handen. Komende zaterdag kan en moet Drenthina op sportpark De Oude Ros proberen het lager geplaatste Groningen zonder punten weer richting Groningen te sturen.

Opnieuw nederlaag voor FC Klazienaveen
ELIM – In de zaterdag 3e klasse D liep FC Klazienaveen tegen haar vierde nederlaag op rij aan. Deze keer werd in en tegen Elim met 5-2 verloren. FC Klazienaveen leek goed van start te gaan, want Jesse Habing zorgde in de 17e minuut in de eerste helft voor een 0-1 voorsprong. Een kwartier later was het Peter Kroezen die voor Elim de stand weer gelijk trok en de 1-1 snel werd gevolgd door de 2-1 via een treffer van Daimen Diphoorn. Met deze voorsprong voor Elim gingen de spelers aan de thee. Vol goede moed kwamen de Klazienaveners weer het veld in en rond het uur spelen was het Stef Jagt die stand weer gelijk trok. 2-2. Helaas wisten de mannen van trainer Michel Kerkdijk die lijn niet door te trekken. Met nog een klein kwartier te spelen zorgde Youri Benjamins voor de 3-2 en daarmee kreeg FC Klazienaveen opnieuw een domper te verwerken. Elim wist de wedstrijd de wedstrijd in de slotfase nog af te sluiten met nog twee treffers via Daniel Benjamins en Robin Smit. Eindstand 5-2 en FC Klazienaveen staat na vier wedstrijden puntloos onderaan. Komende zaterdag speelt FC Klazienaveen op sportpark de Planeet tegen middenmoter SC Rouveen, aanvang 15.00 uur.

SVBO zat stuurt koploper Hollandscheveld met 5-3 het bos in
BARGER OOSTERVELD – In de zaterdag 4e klasse F wist het lager geplaatste SVBO voor een flinke verrassing te zorgen door koploper Hollandscheveld met een 5-3 nederlaag van de troon te stoten. Borger en SJS, de naaste concurrenten van de koploper wisten wel hun wedstrijd te winnen. De mannen van trainer Jan Moes legden in de eerste helft de basis voor de overwinning met een 3-0 ruststand. Niels Wessels opende de score in de 15e minuut na een goede voorzet en in de 37e minuut was het Stan Wolbers die de bal uit een voorzet van Niels Wessels tegen het net plaatste. 2-0. Vijf minuten later kreeg SVBO een strafschop doordat hij volgens de scheidsrechter door de doelman werd neergelegd. Niels Wessels maakte vanaf de stip geen fout en zorgde voor een 3-0 ruststand. Na de thee wilde de koploper zich nog niet bij een nederlaag neerleggen en kreeg de eerste kans, Maar SVBO kwam na een foutje van de Elim doelman via Stan Wolbers op 4-0. Daarna kwam Elim weer terug via een vrije bal van Danny Mol (4-1) en Luuk van Eck (4-2) wist vlak voor tijd de spanning weer terug te brengen. SVBO kende het gevaar en schakelde nog even weer bij en kwam via Stan Wolbers op 5-2 die een afvallende bal op pikte. Daarna bood de SVBO-defensie Jan Hagen de mogelijkheid om nog een keer voor Hollandscheveld te scoren. 5-3 en dat werd ook de eindstand. Komende zaterdag moet SVBO zat naar het op de vierde plaats staande SCN.

Stan Wolbers, deze middag goed voor drie doelpunten, wordt even later door doelman Vos onderuit gehaald en kreeg een strafschop. (Foto Bennie Wolbers)

Niels Wessels, plaatst de bal na een voorzet van Stan Wolbers precies langs doelman Vos. (foto Bennie Wolbers)

Bargeres nog zonder puntverlies
EMMEN - De Emmer derby in de zaterdag 4
e klasse F tussen Sc Angelslo en Bargeres is in een 4-1 overwinning geëindigd voor koploper Bargeres. De mannen van trainer Geert Aalderink, zijn nog zonder puntverlies en hadden ook nog geen tegentreffer. De formatie van trainer Geert Aalderink sloeg vooral in het laatste kwartier van de eerste helftkeihard toe. Yorick Zweerink had na ruim een kwartier de score al geopend voor de koploper. 0-1. Sc Angelslo probeerde het wel, maar wist geen opening te vinden in een beter voetballend Bargeres. Helemaal niet meer nadat een kwartier voor tijd Sc Angelslo in een ondertal kwam. Na een rode kaart voor Maurice van der Vuurst sloeg Bargeres snel en keihard toe. Het werd 0-2 door opnieuw Yorick Zweerink en Rob de Graaf mocht enkele minuten later de 0-3 binnentikken. Nog voor de thee stond het ook al 0-4 door de derde treffer van Yorick Zweerink. Na de thee ging Bargeres een tandje lager spelen en mocht Sc Angelslo aanvallen, maar scoren wist het niet via een uitgespeelde aanval. Een strafschop tien minuten voor tijd werd door Jeffrey Koster keurig binnengeschoten en bepaalde de eindstand op 1-4. Bargeres kreeg wel de eerste tegentreffer, maar vertrok wel met drie punten en blijft koploper met 15 punten uit 5 wedstrijden terwijl Sc Angelslo op negen punten blijft staan. Komende zaterdag speelt Bargeres thuis tegen Wagenborger Boys en Sc Angelslo moet op bezoek bij VVS Oostwold die de uitwedstrijd tegen NWVV zag afgelast wegens de slechte gesteldheid van het veld in Nieuw-Weerdinge.

Terwijl Joeri van der Tuin en Tim Dokter een kopduel aangaan kijken v.l.n.r. Jeffrey Keen, Dyon Voskamp (6), een bukkende Jeffrey Hol en Joeri van der Tuin toe hoe dit kopduel afloopt. (foto Bennie Wolbers)

Doelman Jordy Ten plukt hier de bal boven de mee springende Yorick Zweerink (21) en Jelmer ten Caat(8) uit de lucht. (foto Bennie Wolbers)

CEC blijft in het spoor van Bargeres
MUSSELKANAAL – In de zaterdag 5
e klasse F wist CEC ook in de vijfde competitiewedstrijd de volle drie punten veilig te stellen. Zaterdagmiddag werd SETA op het sportpark in Musselkanaal op een 5-1 nederlaag getrakteerd. Na ruim een kwartier spelen was het Sander de Graaf die de score opende voor de ploeg uit Emmer-Compascuum. 0-1 maar een kwartier later stond het via Jos de Boer weer gelijk. 1-1. Nog voor de thee wist CEC opnieuw een voorsprong te nemen via Mike Grummel. 1-2 en dat werd ook de ruststand. Na de thee controleerde CEC de wedstrijd en rond de 78e minuut was het Maurice Kampman die met zijn doelpunt de wedstrijd al een beetje in slot zette. 1-3. Vijf minuten later boorde Dani Jansen alle hoop van de thuisclub op misschien nog een punt helemaal in de grond door de 1-4 te scoren. In de slotfase werd het ook nog 1-5 door een eigen doelpunt van SETA. Met 15 punten uit 5 wedstrijd staat CEC gelijk in punten met Bargeres dat echter een iets beter doelsaldo heeft. Aanstaande zaterdag speelt CEC op sportpark De Runde tegen BATO dat op een derde plaats staat met een achterstand van 6 punten.

In deze 5
e klasse F werd de wedstrijd NWVV – VV Oostwold afgelast wegens de slechte gesteldheid van het veld in Nieuw-Weerdinge