Dylan Czarkowski geeft visitekaartje af tijdens WK Superbikes in Assen: 'Kijk met goed gevoel terug'.

ASSEN - Hij reed gisteren onder zeer lastige omstandigheden naar plek 11 en in zijn tweede race op het mondiale podium, tijdens de WK Supersport 300 op het TT Circuit van Assen, leek Dylan Czarkowski uit Coevorden zelfs op weg naar een plek in de top 10. Die kwam er uiteindelijk niet, want vlak voor Ramshoek kwam de jonge Drent door een collega-coureur buiten de baan terecht. Czarkowski bleef weliswaar op zijn motor zitten, haalde ook nog wel de finish, maar deed dat buiten de punten op plek 21.

"Of ik mijn visitekaartje heb afgegeven dit weekend? Ja, dat denk ik wel. Ik kijk met een goed gevoel terug in ieder geval. Gisteren pakte ik vijf punten en vandaag had er veel meer ingezeten qua uitslag natuurlijk, maar helaas ging het mis in de slotronde. Ik raakte eerst iemand anders en vervolgens werd ik door een andere coureur, die viel, naast de baan gedwongen. Ik verloor veel posities en werd uiteindelijk 21e", aldus de coureur die normaliter rijdt in het Duits Kampioenschap (IDM) in de Supersport 300.

'Als je met een grote groep naar de finish gaat is heel veel mogelijk'

Czarkowski vervolgt: "Een top 10-klassering had er zeker in kunnen zitten en misschien nog wel iets meer als alles had geklopt, maar dat was niet zo. Met name op de rechte stukken kwam ik snelheid tekort door de gekozen afstelling. Ik kwam te vroeg in de begrenzer, maar dat maakte in de bochten op zich allemaal wel goed. Het was een mooie race, waarin ik met de kopgroep meekon en in het begin zelfs even op plek 5 lag en als je in een grote groep richting de finish gaat is er alles mogelijk, maar helaas kwam het voor mij niet zover. Desalniettemin denk ik dat het een heel leerzaam weekend is geweest waarin ik veel vertrouwen hebben kunnen tanken voor de rest van het seizoen. En volgend jaar vast in de WK Supersport 300? Wie weet... al neigen we meer om de stap te maken naar de zwaardere Supersport 600-klasse."

Dylan Czarkowski geeft visitekaartje af in Assen ondanks nulscore op zondag reed gisteren onder zeer lastige omstandigheden naar plek 11 en in zijn tweede race op het mondiale podium, tijdens de WK Supersport 300 op het TT Circuit van Assen, leek Dylan Czarkowski uit Coevorden zelfs op weg naar een plek in de top 10. Die kwam er uiteindelijk niet, want vlak voor Ramshoek kwam de jonge Drent door een collega-coureur buiten de baan terecht. Czarkowski bleef weliswaar op zijn motor zitten, haalde ook nog wel de finish, maar deed dat buiten de punten op plek 21. Zie ook het fotobook en fasebook