IJswee I Okki Poortvliet

EMMEN - Tentoonstelling over een ijsvereniging, een dorp en de warme winters Zaterdag 9 oktober 2021 was de officiele opening van de tentoonstelling IJSWEE van Okki Poortvliet bij CBK Rensenpark. De tentoonstelling is tot en met 14 november te zien. IJswee bestaat films, animaties, tekeningen, prints, installaties en alles daartussen over een ijsvereniging, een dorp en de warme winters.


Okki: “Een jaar lang lag mijn focus in het dorp waar ik opgroeide: Odoorn. Ik volgde de dorpelingen met een passie voor schaatsen op natuurijs. Ik was nieuwsgierig hoe ze omgaan met de steeds warmer wordende winters. Zo neem ik het publiek mee naar de realiteit van mensen en breng ze in contact met wat je in het dagelijkse leven niet kunt zien en horen.”

Okki Poortvliet studeerde dit jaar Summa Cum Laude af aan de Academie Minerva in Groningen. Ze volgde de richting Illustratie/Animatie en Time Based Design. Momenteel zet ze vervolgstappen als filmmaker bij Docwerk in Den Bosch en studeert ze Filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda