EVA MEIJER IN FILOSOFIECAFÉ EMMEN

EMMEN - Wat vinden dieren er eigenlijk van? April is de landelijke maand van de filosofie en Filosofiecafe Emmen sluit daar op grootse wijze bij aan. Niemand minder dan schrijver en filosoof Eva Meijer komt zondag 10 april naar Loods 13 (de thuisbasis van het cafe. In haar lezing besteedt ze aandacht aan de bijzondere wijze van communiceren in het dierenrijk.


De gedachte dat alleen mensen over taalvermogen beschikken valt niet langer te verdedigen. Nieuw onderzoek toont klip en klaar aan dat dieren op de meest uiteenlopende manieren talig contact met elkaar onderhouden.

Voorbeelden
De communicatie tussen dieren kent veel variatie. Van bijen is al langer bekend dat ze elkaar de weg wijzen door te overleggen in geur en dans. Inktvissen spreken met hun soortgenoten in kleur en prairiehonden presteren het zelfs een praatje over mensen te houden. Er valt natuurlijk nog veel te onderzoeken over taalgebruik in het dierenrijk, maar nu al is duidelijk dat de consequenties van dit type research immens zijn. Ons denken over dieren, maar ook de plaats van de mens in het grotere geheel staat ter discussie.

Eva Meijer
Het filosofisch café in Emmen is blij dat het gelukt is Eva Meijer te programmeren. Het is immers de maand van de filosofie en die periode mag je van groot geluk spreken als je iemand met de statuur en bekendheid van Eva Meijer weet vast te leggen. Nog heel recent kwam haar boek “Zee Nu” uit en daarin behandelt ze op oorspronkelijke wijze de gevolgen van stijging van de zeespiegel. In totaal publiceerde ze twaalf boeken en haar werk is vertaald in achttien talen. Eva Meijer is als onderzoeker verbonden aan de universiteiten van Amsterdam en Wageningen.

Filosofiecafé Emmen
De lezing van Eva Meijer in Loods 13 (Rensenpark) begint om 14.00 uur. U kunt evenwel al terecht in onze gezellige locatie vanaf 13.30. Entreekaartjes zijn te reserveren via website van het filosofiecafé: www.filosofiecafeemmen.nl Na de lezing zal er ruimschoots gelegenheid zijn in Loods 13 om met elkaar na te praten over de lezing.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda