Gezocht: horecaondernemer Grote Rietplas!

EMMEN - Op 23 september opent de gemeente Emmen de zoektocht naar een ondernemer voor een horecavoorziening aan de Grote Rietplas. Op het schiereiland tussen de boothelling en het Rietstrand is ruimte voor een gebouw van maximaal 500 m2 voor daghoreca, zoals een paviljoen of een restaurant. Geinteresseerde ondernemers kunnen tot uiterlijk 15 november een plan indienen.


Wethouder René van der Weide: “Het is een bijzondere plek met een unieke ligging en veel potentie. We zoeken daarom ook niet zomaar een ondernemer, maar een gedreven ondernemer die hier een kwalitatief goede zaak in een bijzonder pand met oog voor duurzaamheid realiseert. We willen een zaak die echt wat toevoegt aan het gebied.”

Toegevoegde waarde bezoekers en omgeving
Een jury beoordeelt de inzendingen. Naast inhoudelijke ambtelijk experts nemen ook de voorzitters van wijkverenigingen Woonparc Sandur en Rietlanden plaats in de jury. Beide wijkverenigingen zijn vanaf de opstartfase bij het traject betrokken. Van der Weide: “Samen hebben we besproken welke voorwaarden en wensen belangrijk zijn voor zo’n horecavoorziening. Dat gaat bijvoorbeeld om kwaliteit, uitstraling en duurzaamheid. Ook willen we dat zo’n voorziening niet alleen van toegevoegde waarde is voor bezoekers maar ook een plus oplevert voor de omgeving. Op dit soort criteria gaan we als jury de plannen beoordelen.”

Planning
Naar verwachting kan de gemeente Emmen rond begin februari 2022 de winnende ondernemer bekend maken. Deze ondernemer kan het plan vervolgens verder uitwerken. Meer informatie is te vinden op www.emmen.nl/horecagroterietplas.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda