GEMEENTE EMMEN

Nieuwbouwplannen voor Barger-Oosterveld en Emmen-centrum

EMMEN - Drie appartementencomplexen met in totaal 54 woningen aan de Weerdingerstraat in Emmen en zeven vrijstaande woningen aan de Oosterveldsestraat in Barger-Oosterveld. Deze twee kansrijke woningbouwplannen worden de komende periode verder onderzocht en uitgewerkt. Het college van Emmen is akkoord met het sluiten van intentieovereenkomsten met de ontwikkelaars van deze plannen.
Reageer!

New eMMergy Congres op 17 en 18 november geannuleerd

EMMEN - De gemeente Emmen heeft besloten het New eMMergy congres op 17 en 18 november aanstaande te verplaatsen naar woensdag 6 en donderdag 7 april 2022. De reden hiervoor zijn de nieuwe coronamaatregelen die op 13 november zijn ingegaan. Na de persconferentie van afgelopen vrijdag met daarin de nieuw afgekondigde coronamaatregelen, en na overleg met het ATLAS Theater, werd duidelijk dat een aantal onderdelen van het congres niet kon doorgaan zoals gewenst.
Reageer!

Verdriedubbeling aanmeldingen pleegouders in Drenthe

EMMEN - Pleegzorgdrenthe, het samenwerkingsverband van de drie pleegzorgorganisaties in Drenthe. Yorneo Pleegzorg, Leger des Heils Pleegzorg en William Schrikker Gezinsvormen) kijkt terug op een bijzondere week. de aandacht en activiteiten in de Week van de Pleegzorg hebben we drie keer zoveel aanmeldingen binnengekregen van mensen die meer willen weten over pleegouder worden. Een ontzettend mooi resultaat. Meer pleegouders zijn nodig om zo een goede match te kunnen maken tussen een kind en een pleeggezin aldus Marchien Timmer van Yorneo, namens Pleegzorgdrenthe.
Reageer!

Emmenaren maken kennis met nieuwe vormen van kunst en cultuur

EMMEN - Meer inwoners ontdekken een nieuwe vorm van kunst en cultuur en meer culturele activiteiten vinden plaatst in de persoonlijke kring. Dat zijn enkele uitkomsten van de Cultuurmonitor 2021, een grootschalig onderzoek naar de cultuurbeleving onder de inwoners van de gemeente Emmen. Corona heeft een duidelijke invloed gehad op de deelname van de Emmenaren aan culturele activiteiten. Dat is terug te zien in de uitkomsten van de Cultuurmonitor.
Reageer!

Lokale Alliantie Emmen Rookvrij timmert aan de weg

EMMEN - Op 27 oktober tekenden 14 nieuwe organisaties voor een Rookvrije Generatie in Emmen. De Rookvrije Generatie zet zich in om kinderen rookvrij te kunnen laten opgroeien. Door het ondertekenen van een intentieverklaring, verbinden ook de nieuwe organisaties zich aan de gezamenlijke ambitie van de Alliantie Emmen Rookvrij om kinderen zo min mogelijk met roken in aanraking laten komen. Hiermee is weer een volgende stap gezet naar een generatie kinderen dat opgroeit zonder de schadelijke effecten van tabaksrook.
Reageer!

Tijdelijke noodopvang asielzoekers in voormalig hotel in Emmen

EMMEN - Vanaf volgende week worden er asielzoekers opgevangen in het voormalige Fletcher Hotel in Emmen aan de Van Schaikweg. Het gaat om tijdelijke noodopvang voor gezinnen. Zij worden overgeplaatst vanuit het aanmeldcentrum in Ter Apel. De instroom van asielzoekers in het aanmeldcentrum is zo groot dat ze mensen geen fatsoenlijk onderdak meer kunnen bieden. Het COA kampt momenteel met een groot opvangtekort door meer asielaanvragen en de komst van Afghaanse evacues.
Reageer!

Sinterklaas intochten in de gemeente Emmen gaan door

EMMEN - De sinterklaas intochten in de gemeente Emmen gaan door in aangepaste vorm. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen verschillende sinterklaas comités en de gemeente Emmen. Ieder comité heeft een eigen manier bedacht om er ondanks de coronamaatregelen een mooi kinderfeest van te maken.
Reageer!

Mee®doen Schoonebeek, het is mooi geweest!

SCHOONEBEEK - Ons werk zit erop. In 2012 startte de voorloper van Meerdoen in Schoonebeek voor en door bewoners. Wat hebben we veel resultaten bereikt. Zo is het centrum vernieuwd, t Aole Gemientehoes is opgeknapt en samen hebben we veel activiteiten in Schoonebeek georganiseerd.
Reageer!

Messen inleveractie tijdens Week van de Veiligheid in Emmen

EMMEN - De gemeente Emmen doet mee aan de landelijke Week van de Veiligheid. Deze is van 11 t/m 17 oktober. Tijdens deze week richten de gemeente, politie en andere instanties zich vooral op de jeugd tussen 12 en 18 jaar. Doel is om jongeren weerbaarder te maken en te voorkomen dat ze betrokken raken bij geweld en misdrijven. De gemeente wil graag het gesprek op gang brengen en biedt scholen lespakketten aan. Ook kunnen inwoners een week lang hun (steek)wapen inleveren zonder daar een boete voor te krijgen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda