Tijdens dansen werden Joop en Tecla Robben een stel

KLAZIENAVEEN - Vandaag, donderdag 8 oktober beeindigden Joop Robben uit Barger Compascuum en Tecla Sijbom uit Weiteveen precies 65 jaar geleden hun verkeringstijd van drie jaar, waarin hij ook nog de dienstplicht vervulde, met een ja-woord in het gemeentehuis van Emmen. De twee trokken in bij de ouders van Tecla tot dat ze woning aan de Derksweg konden betrekken. Daarna woonde het paar ruim 35 jaar aan de Meridiaan, maar wonen nu alweer 17 jaar in een appartement in het centrum van Klazienaveen.


Het paar leerde elkaar kennen tijdens een dansavond bij Café Boerland in Barger Compascuum. Er volgde door wederzijdse belangstelling direct een vervolg afspraak. Het werd wel snel duidelijk dat dit een goed stel kon worden. Dat bleek ook wel, want inmiddels hebben de twee al 65 huwelijksjaren achter hun naam staan. Tijdens hun huwelijk werd het gezin uitgebreid met een zoon (Herman) en twee dochters (Rinie en Astrid). Inmiddels zijn er 6 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Wij zitten nu in totaal op 22 familieleden, zegt Joop vol trots. Joop werd op 19-08-1932 geboren in Barger Compascuum en moest na de lagere school aan het werk in het veen als afkapper op de persmachine.

Wel kon hij zich via de avondschool een volleerd loodgieter noemen en werkte bij o.a. Hettinga, Wessemius en Rudolf Jalving waar hij maar liefst 26 jaar werkte. Hij was wel een voetballiefhebber, maar dan passief bij onder anderen Sportclub Drenthe, maar het was ook een fervent visser. Tecla zag op 07-07-1933 het levenslicht aan de Noordersloot in Weiteveen in een veenarbeidersgezin als 8e in de rij met nog 5 zusters en 8 broers. Na de lagere school was er voor haar geen huishoudschool, maar moest direct meehelpen aan het gezinsinkomen via werk bij de boer en in het veen. De hobby’s van Tecla waren vooral volksdansen en met de fietsclub op pad gaan.

Samen zijn de twee verwoed kampeerders en vertoeven al ruim 35 jaar in een stacaravan op camping Labrug bij Ommen. Wel gaven de twee aan dat het in de bedoeling ligt er nu een punt achter te zetten. De twee jubilarissen vermaken zich nu prima thuis met wat autoritjes door de regio en thuis liggen de kaarten vaak op tafel en spelen zij het spel “Zwarte Wieven.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda