Roelf en Trijntje bijna 70 jaar samen

EMMEN - Afgelopen dinsdag was het na een verkeringstijd van vier jaar precies 65 jaar geleden dat Roelf Pater en Trijntje Pieters elkaar in het gemeentehuis uit Vries het ja-woord hebben gegeven en Leek gingen wonen. De eerste ontmoeting tussen de twee vond plaats tijdens een dansavond op de zondagavond voorafgaande aan de jaarlijkse Zuidlaardermarkt.


De echte vonk sloeg pas een week later over toen ze elkaar weer troffen in Vries en Roelf voor de eerste keer Trijntje naar huis mocht brengen. Trijntje (87) werd geboren in Zijen en was de oudste in een boerenfamilie met nog een broer en zus. Na de lagere school was het eerst nog de huishoudschool, maar daarna vooral werken op de boerderij en vervulde alle voorkomende werkzaamheden. Zij bleef dit werk doen tot dat Roelf haar het ja-woord gaf en zijn gingen samen wonen in Leek.

Roelf zag het levenslicht 92 jaar geleden in Leek in een gezin met acht kinderen. Na de lager school ging Roelf naar de Mulo in Leek en deed ook veel aan zelfstudie in de avonduren. Hij kwam uiteindelijk aan het werk als bankbediende bij de boerenleenbank, maar verruilde deze baan na ruim 12 jaar voor een zelfde functie als 1e administrateur bij een nieuwe school in Leek.

Nadat hij inmiddels ook al en stap gemaakt had naar de Technische school in Leeuwarden kreeg hij in 1980 na een spontane sollicitatie een baan als administrateur op de Streekschool in Emmen. Zij moesten wel even een tijdje in een caravan op de camping in Klijndijk wonen, tot dat er een woning vrij kwam in Bargeres. Daarna werd nog even in de Zonneweide gewoond en betrok het paar uiteindelijk een mooi appartement in de Kapelstraat en woont daar inmiddels al weer 15 jaar met veel plezier.

Het jubilerende paar kreeg geen kinderen, maar zegt het tweetal bijna gelijk: ,,Wij worden op en top verwend door onze neven en nichten. Zij weten ons op bijzondere momenten als verjaardagen en zoals bijvoorbeeld een dag als vandaag, ondanks de Corona perikelen op gepaste wijze te verrassen.” Roelf was vroeger een gerenommeerd korfballer bij UNA in Leek en vervulde later ook verschillende bestuursfuncties als o.a. penningmeester bij de Noordelijke Korfbal Verbond.

Vroeger mocht het echtpaar ook graag met de caravan op pad gaan en groepsreizen en waren onder meer in Amerika, Zuid Afrika, Israël, Vietnam, Indonesië en Jordanië, maar dat zit er nu helaas niet meer in. Het is nu vooral passief genieten van de sport op TV waarbij korfbal en voetbal wel een beetje de voorkeur heeft.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda