Koninklijke onderscheidingen voor echtpaar Enninga

EMMEN - Gerrie Enninga (69) en Anny Enninga-de Haas (64) uit Klazienaveen hebben zondag 27 augustus 2023 tijdens de afsluiting van het Vliegerfestival bij de Grote Rietplas een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Ze zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Eric van Oosterhout speldde de bijbehorende versierselen op. De uitreiking was tijdens de afsluiting van het 35ste Vliegerfeest.


Gerrie en Anny Enninga zijn de oprichters van het vliegerfestival, dat inmiddels een internationaal karakter heeft en jaarlijks 15.000 tot 20.000 bezoekers op de been brengt. 35 Jaar geleden werd het vliegerfestival voor het eerst gehouden op de Es in Emmen. Toen bebouwing vliegeren onmogelijk maakte, verhuisde het festival naar de Grote Rietplas. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot een meerdaags evenement.

Het echtpaar Enninga is de drijvende kracht achter het festival. Samen met veel vrijwilligers organiseren ze veel verschillende activiteiten. Deelnemers komen uit heel Europa en zelfs van daarbuiten. Een terugkerend onderdeel in het programma is een veiling.

De opbrengst gaat naar een goed doel in de omgeving. Naast de vele vliegeractiviteiten in talloze categorieën is er ook een poppentheater, schminken voor kinderen en live muziek.

Voor de deelnemers richt de organisatie jaarlijks een tijdelijke camping in.
Gerrie Enninga is naast zijn betrokkenheid bij het vliegerfestival ook organisator van Fable & Fantasy in het Rensenpark. Mevrouw Enninga ondersteunt haar man bij deze activiteiten.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda