Ouderen Songfestival jubileert 30 jaar podium voor zangliefhebbers van 55 en ouder

EMMEN - 2021, het jaar van het Ouderen Songfestival met maar liefst twee edities. De 29e, de uitgestelde corona-editie vond in de lente plaats. De 30e, de jubileumeditie, in het najaar. Die is nu in volle gang. Ruim honderd kandidaten hebben zich aangemeld. Bekende gezichten en nieuwkomers. Hoogbejaarden, de oudste deelnemer is 96 en 'jonkies', de jongste heeft net de juiste leeftijd om mee te mogen doen, 55 jaar.


Maar liefst drieëndertig kandidaten kwamen naar de Kennismaking. Om samen met pianist Kees van Zantwijk hun lied door te nemen. En om de medekandidaten te zien, te horen, aan te moedigen. Inmiddels is de Kennismaking niet meer weg te denken. Een geliefde dag voor menig deelnemer. En voor de pianist... een vrolijke uitputtingsslag.

Ooit was er geen kennismaking, waren er geen halve finales, geen voorrondes verspreid in het land. Ooit was er slechts één ronde, als een probeersel voor een groepje Amsterdammers op leeftijd die van zingen hielden. Het was begin jaren '90 toen Rob van Waaijen op het idee kwam. Het probeersel werd een blijvertje. Er kwamen meer voorrondes, eerst alleen in Amsterdam, later ook in het land. Er kwamen twee halve finales, weer wat later drie prefinales.

Maar toen kwam corona en alles werd minder. Editie 2020 kon niet doorgaan. Die werd doorgeschoven naar voorjaar 2021. Deze 29e editie was samengesteld zoals in vroegere jaren: alleen voorrondes en een finale. Ook de 30e editie heeft nog niet het precorona karakter. Maar de halve finales zijn terug en er zijn weer meer voorrondes dan in het voorjaar. Bovendien is het enthousiasme van de deelnemers onverminderd groot, evenals het aanstekelijke speelplezier van de pianist. Hij geeft de kandidaten muzikale vleugels, zij geven hem muzikale pret.

We zullen doorgaan, om met Ramses Shaffy te zingen. Ook na deze 30e editie. Het podium voor zangliefhebbers van 55 en ouder blijft ieder jaar opnieuw open voor oud- en nieuwkomers, voor hoogbejaarden en jonge ouderen, voor solisten, duo's en trio's. Iedereen mag meedoen, elk repertoire is welkom, als de leeftijd van de kandidaat bij aanvang van de voorrondes maar minimaal 55 jaar is.

Inschrijven voor de 31e editie is nu mogelijk! Klik hier.

_______________________________________

HALVE FINALES 30e editie
Muzikale begeleiding: OSF Orkest onder leiding van artistiek leider, pianist en arrangeur Kees van Zantwijk
Presentatie: Eva Zwaving

Zondag 31 oktober 14.00 uur Theater aan de Slinger Houten | Kaartverkoop klik hier
Zondag 7 november 14.00 uur Posthuis Theater Heerenveen | Kaartverkoop klik hier

GRANDE FINALE 30e editie
Muzikale begeleiding: OSF Orkest onder leiding van artistiek leider, pianist en arrangeur Kees van Zantwijk
Presentatie: Eva Zwaving

Zondag 12 december 14.30 uur DeLaMar Theater Amsterdam | Kaartverkoop klik hier

Alle data, locaties en meer vindt u op onze website. Ook mogelijke wijzigingen worden hier bijgehouden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda