Stenden Hogeschool geeft een robotica workshop aan kinderen in de Openbare Bibliotheek Emmen

EMMEN - Informatica is leuk, robotica maakt het nog leuker. Dat kan de jeugd van Emmen zelf beleven op 29 oktober in de Openbare Bibliotheek Emmen. Studenten van Stenden Hogeschool laten op die dag een aantal robots los, die door kinderen geprogrammeerd gaan worden. Uiteindelijk binden deze zelfrijdende robots de strijd met elkaar aan om de hoofdprijs in de wacht te slepen.


De workshop is op zaterdagmiddag voor kinderen tussen 8 en 12 jaar, waarbij ouders en geïnteresseerden natuurlijk ook welkom zijn. De Openbare Bibliotheek laat op deze manier zien dat het niet alleen een plek is om een boek te lenen, maar vooral een plek om kennis en inspiratie op te doen. Stenden leent daarvoor graag een team van ICT-studenten uit, die met enthousiasme en kennis van zaken laten zien en beleven waar robotica om draait. Robotica is een deel van de opleidingen Technische Informatica en Software Engineering. Kinderen kunnen op jonge leeftijd al met robotica aan de slag met Lego Mindstorms en krijgen daar nu een voorproefje van.

De verwachting is, dat dit soort workshops vaker gegeven gaat worden.

De workshop begint om 12:30 uur en zal tot ongeveer 17:00 uur duren. Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij. Geïnteresseerd? Geef uw kind op via klantenservice@bibliotheekemmen.nl of aan de balie in de bibliotheek.


Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda