Kansen voor de maakindustrie

ASSEN - Robotisering, 3D-printing, big data en Internet of Things; de vierde industriële revolutie is volop gaande! Deze slimme technologieën, ook wel Industry 4.0 of Smart Industry genoemd, zorgen ervoor dat bedrijven razendsnel en op maat kunnen inspelen op de wensen van klanten.


Allemaal nieuwe mogelijkheden die volop kansen bieden, zeker ook voor de Drentse maakindustrie. Dit is de sector die van oudsher een sterke positie had in Drenthe, maar die veel concurrentie heeft ondervonden van lagelonenlanden. Kansen grijpen

Hoe gaan ondernemers in Drenthe om met deze revolutionaire ontwikkelingen? Slagen ze erin om productie te behouden of zelfs terug te halen naar Drenthe? Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de werkgelegenheid?

Hoe zorgen ze in dat geval voor goed opgeleid personeel? Wat zijn de kansen en hoe kunnen we die verzilveren?

Kom naar de economielezing ‘Made in Drenthe, Kansen voor de maakindustrie’ op maandag 14 november waar deze vragen centraal staan. Drie inspirerende sprekers benaderen vanuit drie diverse invalshoeken het thema en delen daarmee graag met u hun kennis en ervaringen.

Rondleiding
Wilt u bovendien zien hoe VEPA inspringt op deze nieuwe ontwikkelingen? VEPA biedt u een rondleiding aan op hun bedrijfslocatie. Dit bedrijf ontwerpt projectmeubelen voor professionele toepassingen. Al hun producten worden bewust in Nederland gemaakt. De rondleiding duurt 1 uur en vindt plaats in kleine groepen tussen 14.00 en 16.00 uur.
Bij uw aanmelding voor de economielezing kunt u aangeven of u hier gebruik van wilt maken.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda