Thriantaschool wint Kindermenu 2.0 Emmen

EMMEN - Leerlingen van de middenbouw van Thriantaschool uit Emmen hebben de kinderkookwedstrijd -Kindermenu 2.0- gewonnen. De vrolijke regenboogpizza -pizza Arcobaleno- behaalde de meeste punten. In totaal zijn er vijf gezonde gerechten bedacht en bereid. Chef kok Rob Pijpstra van Parc Sandur beoordeelde de gerechten schriftelijk op samenstelling, kleur, smaak, creativiteit en presentatie.


“Het is mooi om te zien hoe enthousiast kinderen heerlijke gerechten bereiden tijdens deze kookwedstrijd. Ik ben blij dat ze op deze manier leren koken met gezonde streekproducten”, aldus wethouder Dewy Leal. Zij heeft de leerlingen van Thriantaschool in het zonnetje gezet op het schoolplein. Alle leerlingen hebben het unieke Kindermenu 2.0 kookboek gekregen.

Prijzen
Het winnende recept “pizza Arcobaleno” komt op de menukaart van restaurant Parc Sandur. Ook krijgt de middenbouw een kookworkshop aangeboden door chef kok Rob Pijpstra. De workshop zal plaatsvinden in Parc Sandur. Alle overige winnende gerechten uit de twaalf Drentse gemeenten worden uiteindelijk gebundeld in het inspirerende kookboek.

Kindermenu 2.0
In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit patat met een frikandel, kroket, kipnuggetes óf een pannenkoek. Maar het kan ook gezonder! Provincie Drenthe, Jong Leren Eten en Drenthe Gezond daagden basisscholen, kinderopvang én ouders uit om samen met de kinderen mee te doen aan de kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’. Het doel van de wedstrijd is om een lekker, regionaal én gezond kindermenu op de kaart te krijgen bij Drentse restaurants.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda