Digitale ontsluiting van levensbelang voor onze bedrijven

EMMEN - Het CDA zal in de raadscommissie BME pleiten voor meer inzet op de digitale ontsluiting van de tuinbouwgebieden en van sommige delen van het industrieterrein. We krijgen nog steeds klachten van ondernemers die vooruit willen, maar tegen de grenzen van hun internetverbindingen aanlopen.


De gemeente Emmen stelt met de Stimuleringsregeling Revitalisering Landbouw ook subsidie beschikbaar voor initiatieven vanuit de sector. Dat gaat het CDA niet ver genoeg. Ze pleit voor een actievere inzet van de gemeente. Snelle internetverbindingen zijn een basisvoorziening, vergelijkbaar met wegen, spoorverbindingen, elektriciteit, enzovoort.

De gemeente Emmen en de provincie Drenthe moeten samen zorgen voor een goede digitale ontsluiting van met name die gebieden waar ondernemers met behulp van verbindingen hun boterham moeten verdienen. “Door het over te laten aan de markt laten we ons de kaas van het brood eten”, stelt fractievoorzitter Auke Oldenbeuving. Het CDA vindt dat de beide Colleges er alles aan moeten doen om ervoor te zorgen dat de eerste 5G-masten van Nederland in Zuidoost Drenthe staan.

En daarop vooruitlopende een zodanig aanbod van 4G dat bedrijven en particulieren dat kunnen gebruiken om snelle verbindingen te realiseren. Alleen met een subsidieregeling komen we er niet. Volgens betrouwbare bronnen wordt vanuit het Provinciehuis aangegeven, dat men pas in actie komt als er minimaal 1000 geïnteresseerden zijn. Dat heet afwachten tot je een ons weegt. Afwachten is geen optie. Maak van de achterstand een voorsprong!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda