Op weg naar een energieneutraal Drenthe

ASSEN - Een stevige inzet op energieneutraal wonen en in gesprek over nieuwe energielandschappen. Dat zijn de speerpunten uit de nieuwe Energieagenda 2016-2020 die GS aan Provinciale Staten voorstellen.

Deze Energieagenda geeft aan welke inzet de provincie de komende vijf jaar levert om haar Drentse energiedoelen te realiseren. De nieuwe agenda is tot stand gekomen door inbreng van samenwerkingspartners, ondernemers, gesprekken met statenleden en de evaluatie van het programma 2012-2015. Het realiseren van deze energietransitie is een omvangrijke en soms ingrijpende opgave die de Drentse samenleving ook veel kansen biedt. De energietransitie staat niet op zich zelf. “We willen dit verbinden met economie en werkgelegenheid, verkeer en vervoer, natuur, en ruimte,” zo zegt portefeuillehouder Tjisse Stelpstra.

‘Uit de evaluatie van het vorige programma blijkt dat de provincie door moet gaan met succesvolle activiteiten, zoals innovatieve Green Deals. Sommige activiteiten zijn ook in een volgende fase beland en vragen om een nieuwe aanpak. Het bewustzijn dat de afgelopen jaren flink is gegroeid, moet omslaan naar een vorm van bewust doen’, aldus energiegedeputeerde Tjisse Stelpstra.

Actieplan ’10 miljard voor Drenthe: Expeditie naar energieneutraal wonen in Drenthe’
Het actieplan draagt bij om het proces naar energieneutraal wonen in Drenthe te versnellen. Daardoor moet het voor de Drentse huishoudens mogelijk worden om in 2040 te wonen zonder energierekening. Marktpartijen worden uitgedaagd de Drentse huishoudens daarbij behulpzaam te zijn.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda