Lynn Valk wint eerste ONK Dames in Axel

AXEL- Lynn Valk van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Dames in Axel weten te winnen. In beide manches nam ze gelijk de leiding in de wedstrijd in handen en wist het maximale aantal punten te pakken. Lynn had het goede gevoel gelijk te pakken op het circuit van Axel. Ook het zetten van een snelle tijd verliep zonder problemen en dit zorgde ervoor dat ze in de manches vanaf pole position kon starten.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat ze op een tweede plaats aan de wedstrijd kon beginnen. ‘’Na de start heb ik gelijk de aanval ingezet en wist de koppositie over te nemen. De rest van de manche heb ik mijn eigen tempo gereden en wist ik de manche winnend af te sluiten,’’ vertelt Lynn.

In de tweede manche wist Lynn kopstart te pakken en had gelijk het juiste ritme in handen. Net als in de eerste manche werkte ze een gecontroleerde wedstrijd af en wist zo ook deze manche winnend af te sluiten. Met een dubbele manchezege is ze de eerste leidster in het ONK Dames!

Als voorbereiding op de EMX250 wedstrijd in Oss van volgend weekend pakte Kay Karssemakers het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Halle mee. Karssemakers kwam in beide manches niet lekker uit de start en kwam ook in zowel de eerste als de tweede manche even een keer ten val. In de tweede manche reed hij op een vierde plaats toen dit gebeurde. Wel ging het rijden toen lekker maar door de valpartijen zat er in de manches niet meer in dan een twaalfde en dertiende plaats, waarmee hij in het dagklassement twaalfde werd.

Lynn Valk Wins First Open Dutch Womens Championship Event At Axel
AXEL - Lynn Valk of the Husqvarna SKS Racing NL team won the first round of the Open Dutch Womens motocross championship series at Axel. She took the early lead on both races and was unchallenged on the day.

Lynn immediately found her groove at the track, and qualified in pole position. She started in second place in race one after a good start. "I immediately pounced, and went for the lead. I raced at my own tempo for the rest of the heat, and won comfortably," she said.

Lynn got the holeshot in race two, and there was no stopping her. She dominated the race, and with her overall victory she now leads the championship.

Kay Karssemakers participated in the Open Dutch Championship 250 race at Halle in preparation of the EMX250 event at Oss next weekend. He took a poor start in both races, and also crashed in both heats. He was as high as fourth when he crashed in the second heat, but unfortunately, the combination of factors held him to 12th and 13th in the heats respectively, which earned him 12th overall for the day.