FC Emmen wint ook oefenduel tegen Heracles Almelo

EMMEN – FC Emmen heeft na de overwinningen op Jong Ajax (1-4) en Rot Weis Essen (0-3) zondagmiddag ook Heracles Almelo aan de zegekar gebonden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Keuken Divisie. Op stadion De Oude Meerdijk wonnen de mannen van trainer Dick Lukkien na een 1-0 ruststand uiteindelijk met 4-1.

De eerste kans kregen de gasten uit Almelo in de 11e minuut, maar doelman Michael Brouwer reageerde voortreffelijk bij een inzet van Sinan Bakis. Daarna wist FC Emmen iets meer druk op het doel van de Almeloërs te zetten en dat leverde in de 13e minuut een mogelijkheid op voor Peter van Ooijen, maar hij schoot hoog over. Na bijna een half uur spelen vond Peter van Ooijen wel de goede richting toen hij de bal van randje zestien over ex-Emmen doelman Robin Jalving stiftte en de bal bij de tweede paal binnen viel. 1-0. Dat werd ook de ruststand doordat Jeredy Hilterman enkele minuten later zijn kopbal net over de deklat zag verdwijnen.

FC Emmen wisselde in de rust een aantal spelers en dat leverde toch wel succes op ook al moest doelman Michael Brouwer nog wel snel een goede redding verrichten bij een inzet van Mohamed Amissi. Na een uur spelers veerden de toeschouwers eendrachtig op toen invaller Rui Mendes de bal hard en strak langs Jalving knalde. 2-1. Daarmee was de koek nog niet op, want de eredivisionist uit Almelo moest toezien hoe Mendes tien minuten later ook nog goed voorbereidend werk van Lorenzo Burnet met een doelpunt bekroonde. 3-0. Een minuut later was de defensie even niet bij de les en gaf Heracles Almelo de gelegenheid om toch nog tegen te scoren. 3-1, maar met zijn tweede doelpunt van de middag bepaalde Peter van Ooijen in de 82e minuut de eindstand op 4-1.

Tijdens deze oefenwedstrijd droegen de spelers rouwbanden naar aanleiding van het overlijden van Edwin Hindriks. Edwin zou beginnen aan zijn derde seizoen als teammanager van FC Emmen 2. Daarvoor was hij als vrijwilliger actief betrokken bij onze jeugdopleiding. Ook was hij supporter van de club sinds jaar en dag. FC Emmen wenst de familie heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Na een kort ziekbed is hij 51 jaar geworden.

In de eerste fase van de wedstrijd was het soms wel druk voor doelman Michael Brouwer, maar FC Emmen hield keurig stand.