Bettine Vriesekoop deelt topsportervaringen bij TTC Decokay Emmen

EMMEN - Zondagmiddag vanaf 14.00 uur in de sportzaal van TTC Decokay Emmen staan Bettines ervaringen met de tafeltennissport centraal. Als dan zal ze een korte tafeltennisdemo geven met haar pupil Fleur Hoogeveen, enkele games spelen met afzonderlijke leden van de club en vertellen over haar topsport ervaringen. Belangstellenden zijn welkom vanaf 13.45 uur, entree is gratis bij de TTC Decokay Emmen aan de Heckningecamp 26, 7824 EB Emmen


Bettine Vriesekoop speelde meer dan dertig jaar tafeltennis op wereldniveau. Al heel jong was ze de eerste Nederlandse Europees Kampioene tafeltennis. Ze begon in 1972 met tafeltennissen en snel bleek dat ze veel talent had. Al in 1977 werd ze Europees jeugdkampioen bij de meisjes junioren. Vanaf dat moment stond ze gedurende een periode van 25 jaar aan de Wereldtop. Tweemaal werd ze Europees kampioene in het enkelspel en ze was ook tweemaal Sportvrouw van het jaar.

Sinds januari 2019 is Bettine Vriesekoop aangesteld als bondscoach van de meisjes kadetten en is er ook een directe lijn met de TTC Decokay Emmen. Want het Emmense talent Fleur Hoogeveen werd door haar geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen op het EK voor junioren in Ostrava. Dat deed Fleur overigens prima.

Intussen heeft Bettine ook haar talent als schrijfster ontwikkeld. In 1996 debuteerde Bettine Vriesekoop ze al als schrijfster met “Heimwee naar Peking”. Een heel aardig boekje. Inmiddels staan er meerdere boeken op haar naam. Vooral de menselijke maat in de Chinese cultuur en in de zich steeds ontwikkelende Chinese samenleving is haar thema.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda