Senioren aan de cultuur

ASSEN - Stichting Kunst & Cultuur moedigt senioren in Drenthe aan om weer deel te nemen aan het culturele leven. Speciaal voor hen wordt in september de actiemaand Gekleurd Grijs in Actie! georganiseerd met tal van culturele activiteiten in musea, dansscholen, molens en dorpshuizen. Doel is om de senioren te enthousiasmeren voor kunst, cultuur en erfgoed dicht bij huis, hen samen te brengen en hun creativiteit te vergroten.


De provincie Drenthe heeft een rijk cultureel aanbod. Maar niet alle leeftijdsgroepen maken optimaal gebruik van de culturele mogelijkheden. Voor de groep senioren is de actiemaand in het leven geroepen, zodat ze laagdrempelig kennis kunnen maken met allerlei kunstvormen en de culturele organisaties. Net als jongeren houden senioren van actie en van nieuwe dingen ontdekken. Ook willen ze hun kennis en creatieve vaardigheden vergroten. Dit is dankzij de verschillende activiteiten in elke gemeente mogelijk.

Stichting Kunst & Cultuur denkt dat na zo’n culturele kennismakingsmaand de drempel lager is om je aan te melden voor workshops of een cursus. In het Gekleurd Grijs-aanbod van september zijn betaalde en gratis activiteiten te vinden, rondleidingen die zowel binnen als buiten worden aangeboden, lezingen als ook bewegingsactiviteiten die de ouderen fit houden. In het aanbod zit een pubquiz, een tangoworkshop, schilderen, acteren, meezingen in een koor, voorstellingen, rondleidingen en djembé spelen en wolvilten. Op de website www.gekleurdgrijs.nl zijn alle activiteiten te vinden.

Normaal gesproken vindt de actiemaand voor senioren in april plaats, maar vanwege de coronapandemie is Gekleurd Grijs in Actie! dit jaar verschoven naar september. Het is de maand waarin ook het culturele seizoen in Drenthe weer begint na een lange coronastilte. De campagne Drentse Uitmaand zal hier aandacht aan besteden.(fotoL K&C)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda