Nieuwe Belevingskaart vertelt het verhaal van het Drentse Veenland

EMMEN - Een nieuwe toeristische kaart die niet alleen verwijst naar de bijzondere locaties, maar ook de verhalen uit het gebied vertelt. Dat is de nieuwe -Belevingskaart Het Drentse Veenland- die op zaterdag 6 november is gepresenteerd tijdens het symposium -Rondom Veencrisis ZO-Drenthe 1921-2021- in het Veenpark in Barger-Compascuum. De kaart is vanaf december verkrijgbaar bij Tourist Info Emmen en het Veenpark.


De Belevingskaart is een nieuw en nog uniek product waarop routes, musea, attractieparken, wandel- en fietsroutes en cultureel erfgoed te vinden zijn. Het is bijzonder geïllustreerd waarbij ook de verhalen uit het gebied een plekje hebben op de kaart. Voor bezoekers van het voormalige veengebied in Zuidoost-Drenthe gaat er een wereld open bij het bekijken van de kaart en zien ze letterlijk wat er te beleven is.

Negen dorpen langs de Veenvaart
Het gebied met negen dorpen langs de Veenvaart in de gemeente Emmen heeft een rijke geschiedenis vol met verhalen en unieke locaties waar de veengeschiedenis zichtbaar te beleven is. Niet alleen het bekende Veenpark en het Van Gogh huis, maar ook kleinere musea, unieke gebouwen en legenden uit het gebied zijn de moeite waard om te vertellen. Inwoners van de dorpen, historische organisaties, gemeente, provincie, natuurorganisaties en Tourist Info Emmen hebben samen de inhoud van de kaart bij elkaar gebracht. Ruimtelijk ontwerper (gespecialiseerd in gebiedsbeleving) Marieke van Doorn van DoornRoos Imagineers, heeft het gebied, de bezienswaardigheden en de verhalen verbeeld in een bijzondere kaart, de Belevingskaart.

Veel te beleven
“We willen meer aandacht geven aan het veengebied in onze gemeente omdat dit uniek is en er veel te beleven is,” zegt Robert Kleine, wethouder Recreatie & Toerisme. “Nog niet eerder is er met zoveel partijen samengewerkt aan één gezamenlijk product voor de toeristische sector in regio Emmen. Op deze prachtige Belevingskaart komt het gebied tot leven en weet de bezoeker in een oogopslag wat er te doen is en waar dat te vinden is.”

Samenwerking
De Belevingskaart is een samenwerking tussen Provincie Drenthe, Gemeente Emmen, Staatsbosbeheer, Naturpark Moor-Veenland, Tourist Info Emmen, Erfgoednetwerk Emmen, Veenvaart, Stichting Drents Veenland, Veenpark en het Van Gogh huis. Daarnaast heeft de input van vele inwoners, dorpsbelangen en erkend overlegpartners de rijke invulling van de kaart mede mogelijk gemaakt.

En er komt meer!
De bijzondere uitvoering van de Belevingskaart nodigt uit om meer te doen met de mogelijkheden die de kaart biedt. De belevingskaart is daarom een goede basis voor verdere productontwikkeling, denk aan routes, games maar ook diverse souvenirs. De lancering van de kaart levert dan ook direct al een nieuwe recreatieve uitbreidingen op: de Stichting Erfgoed Netwerk werkt samen met DoornRoos Imagineers aan een interessante route langs de ‘sporen van het veenverleden’.

De kaart zal binnenkort te verkrijgen zijn bij Tourist Info Emmen en het Veenpark en mogelijk op meer locaties in de regio.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda