De Dordse brug basis van gelukkig 60-jarig huwelijk

KLAZIENAVEEN- Na ruim vier jaar verkering gaven Gerrit de Vries uit Klazienaveen en Annie van der Wijk uit Erica elkaar op 21 Juli 1961 in het gemeentehuis van Emmen het ja-woord. Dit was de afsluiting van een periode die voor de twee geliefden begon op een zondagmiddag bij een rondje van brug tot brug in Klazienaveen. Daar kregen de twee op jonge leeftijd contact met elkaar, nadat zij op afstand elkaar al eens hadden getroffen bij een oom.


Van beide kanten zagen de twee het wel zitten, waardoor ook vrij snel het contact met de ouders van de twee tot stand kwam. Het paar ging aanvankelijk wonen bij de ouders van Annie, maar uiteindelijk woonden zij daarna jarenlang in Klazienaveen. Eerst aan de Zuiderkeerkring en de laatste zes jaar met veel plezier aan de Van Echtenstraat. Het paar kreeg vier kinderen, drie zonen en een dochter die inmiddels ook al weer voor twaalf kleinkinderen hebben gezorgd. Een groot feest met kinderen en familie zit er hier ook nog niet in, maar wat in het vat zit verzuurd niet, volgens Gerrit de Vries.

Annie van der Wijk zag op 19 september 1943 het levenslicht in Erica als oudste in een gezin met nog twee broers en drie zussen. Na de lagere school ging zij nog naar de huishoudschool in Klazienaveen en kwam daarna snel aan het werk als huishoudster bij de dominee in Erica. Later werkte zij ook nog enige tijd bij winkelier Stoffers in de huishouding. Het werken is nu over en dooft Annie de tijd vooral met knutselen en 3D kaartjes en kaarten met leuke spreuken maken.

Gerrit de Vries werd op 20 januari 1937 in Klazienaveen geboren in een veenarbeidersgezin als oudste met nog drie broers en drie zussen. Na de lagere school was het direct hard werken in het veen en bij de DUW. Uiteindelijk kwam hij in de bouw terecht en werkte lange tijd bij Buursema in Erm waar hij als manusje van alles overal kon worden ingezet. Als stukadoor, tegelzetter, voeger of als timmerman, hij was van alle markten thuis. Na zijn pensionering vulde hij zijn vrije tijd vooral met knutselen en mening bloembakje, maar vooral vogelhuisjes en vogel-voeder-huisjes vond daarna de weg naar elders.


Namens de gemeente Emmen kwam deze keer locoburgemeester Raymond Wanders even bij de jubilarissen op de koffie en had enkele gebruikelijke presentjes meegenomen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda