Gouden Kalf-winnares Abbey Hoes bij vertoning Nena in Filmhuis Emmen

EMMEN - Filmhuis Emmen vertoont maandag 15 december om 20.15 uur de film Nena. Hoofdrolspeelster Abbey Hoes won een Gouden Kalf voor haar rol in deze film en is zelf bij de vertoning aanwezig. Na afloop zal ze vragen van (onder andere ) leerlingen van jeugdtheaterschool Loods 13 beantwoorden. Abbey is geboren in Rotterdam, maar bracht een deel van haar jeugd in Emmen door.

Voorafgaand aan de film bezoekt ze ´s middags haar oude middelbare school, het Esdal College, waar ze haar diploma haalde en regelmatig schitterde op de culturele avonden.

Nena speelt zich af in Oost-Groningen. In de film ontdekt de 16-jarige Nena dat het leven een feest is, maar dat het ook pijnlijk en zelfs destructief kan zijn. Ze wordt smoorverliefd op de pitcher van de lokale honkbalclub. Tegelijkertijd doet haar vader, die MS heeft, een zelfmoordpoging. Als hij niet bij zijn broer terecht kan, vraagt hij uiteindelijk zijn dochter om hulp.

Nena is een sterk, hartveroverend en deels autobiografisch debuut. De film won twee Gouden Kalveren: naast Abbey Hoes won Saskia Diesing (zelf afkomstig uit Oost-Groningen) de prijs voor beste regie.

Abbey Hoes speelde onder meer in SpangaS , televisiefilm ´Maite was hier´en de film Koning van Katoren. In Emmen bezocht ze onder meer de Jeugdtheaterschool en kreeg ze zangles van Bert Kamping. In 2012 begon ze met de acteeropleiding aan de Amsterdamse Toneelschool.

De vertoning van Nena in het Filmhuis is vrij toegankelijk, de bijeenkomst in het Esdal College alleen voor leerlingen en oud-leerlingen. Na afloop van de film is er de mogelijkheid om nog even wat te drinken en na te praten.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda