Echtpaar Hofman delen al 65 jaar lief en leed

NIEUW WEERDINGE - Op woensdag 10 maart, morgen dus, zijn Wiepie Duursma en Hennie Hofman 65 jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt en hebben tot aan de dag van vandaag nog steeds een behouden vaart. Hennie, die werd geboren op de Tramwijk als derde in een gezin met nog drie broers en vier zussen. Hennie kende Wiepie al van schooltijd af, want hij was bevriend met haar broer Job. Heel langzaam begonnen de twee gevoelens voor elkaar te krijgen en op een bepaald moment tijdens het stappen sloeg de vonk wederzijds over.



Even kwam er een kink in de kabel toen pa en ma Hofman besloten om in 1952 met de hele familie naar Australië te emigreren. De toen 18-jarige Hennie kwam daar op een houtzaagmolen terecht, maar zijn gedachten waren steeds bij Nieuw Weerdinge. De drang naar zijn vriendinnetje was zo groot dat hij twee jaar later in zijn eentje terug ging naar Nieuw Weerdinge om de verkering met Wiepie voort te zetten en trok in bij de familie Duursma.

Hij ging werken op de Gerofabriek, maar koos na 15 jaar voor de bouw en kreeg een opleiding tot tegelzetter bij Cor Wösten in Barger Oosterveld en werkte daarna tot aan zijn pensioen bij Tegel- en keukencentrum Wolters in Nieuw Weerdinge. Hobby’s van Hennie waren vooral voetbal en jeugdleider actief bij Titan, maar was ook muzikaal als accordeonist in de HE Wi Co een eigen opgezet bandje waarmee het lokale bekendheid genoot. In 2015 werd hij als erelid benoemd van De Lözze Vogels, een plaatselijke playplackgroep Sen. 50+.

Wiepie zag het levenslicht voor het eerst op 10 april 1935 in Siepelveen en voor haar was er na de lagere school geen tijd voor een vervolgschool want er moest gewerkt worden. Tot haar trouwen met Hennie was zij actief in het veen, maar ook in de landbouw zorgde zij er met onder anderen aardappelen krabben voor dat er geld op de plank kwam. Tijd voor hobby’s had zij niet echt, breien en haken deed ze als er tijd voor was. Na haar huwelijk werd zij huisvrouw en dat was zeker ook in die tijd niet gemakkelijk.

Hennie en Wiepie kregen met Henk en Wiepie een zoon en dochter. Toen die ook in het huwelijksbootje stapten met respectievelijk Jannet en Lammert, volgden er vijf kleinkinderen die inmiddels ook al weer voor acht kleinkinderen hebben gezorgd terwijl in juli de negende de familie komt versterken. Een groot feest zit er ook hier morgen niet in maar zal hopelijk later met een buffet met de familie nog kan worden goed gemaakt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda