Feest bij diamantenpaar Henk Kruit en Hermiene Boers

ERICA – Afgelopen woensdag was het precies 60 jaar geleden dat Henk Kruit en Hermiene Boers elkaar na een verkeringstijd van vier jaar. In het gemeentehuis van Beilen het ja-woord hebben gegeven. Het jonge paar kreeg als eerste onderdak bij de ouders van Henk in Rolde. Toen er werk en een huis werd aangeboden in Nieuwkoop vertrokken de twee uit Beilen.


Heimwee bij Henk zorgde er voor dat het paar 7 jaar later weer terugkeerde in Drenthe. Via een woningruil kreeg de familie de Heemskerkstraat in Erica als nieuw woonadres en wonen daar nu inmiddels al 52 jaar met veel plezier. De twee zagen elkaar voor het eerst bij een neef van Hermiene, toen 14 jaar jong, die kameraad was met Henk. Bij de eerste confrontatie fluisterde hij direct zijn neef in dat dit later zijn vrouw zou worden. Hij nodigde haar uit om mee te gaan zwemmen in de Kibbelkoele en daarna mocht hij haar naar huis brengen in Beilen. Voor Henk geen probleem, want op woensdag en in het weekend fietste hij 4 jaar van uit Rolde naar Beilen om zijn vriendin te ontmoeten. Het paar kreeg 3 dochters die met hun partners voor 12 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen hebben gezorgd.

Hermiene Broers werd geboren in het Duitse Leer, maar verhuisde met de familie op 6-jarige leeftijd naar Beilen waar het de lagere school en huishoudschool in Westerbork doorliep. Als geboren Duitse werd de jeugd niet haar mooiste periode, want door de oorlog die net was beëindigd werd zij veel gepest. Als oudste in een gezin met nog 3 broers en 3 zussen moest zij eerst thuis helpen in de huishouding, maar kreeg later een ban als modinette. Sporten was niet direct aan haar besteed, maar Tv-kijken, lezen, breien, haken en op vakanties gaan met de kinderen en later volgden samen met Henk veel reizen naar Hongarije waren mooie hobby’s.

Henk Kruit werd geboren in Rolde als oudste met nog een broer en zus. Na de lagere school volgde hij op de ambachtsschool een opleiding elektrotechniek en werkte daarna in Emmen bij Brust en zijn grote leermeester Luik, maar werd uiteindelijk chauffeur, eerst op internationaal transport bij Wever en later tot dat hij in 1980 wegens hernia noodgedwongen moest stoppen als touringcarchauffeur bij Greving in Emmer-Compascuum. Henk pakte daarna nog wel kleine klusjes aan en was korte tijd actief op korfbal, maar tegenwoordig is hij grote fan van de Formule 1 met Max Verstappen. Zondag wordt dit jubileum gevierd met een etentje met de gehele familie in Hotel-Centrum De Rietplas.


Burgemeester Eric van Oosthout nam ook voor dit diamantenpaar even de tijd om hen te feliciteren. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda