Jaarlijkse Oecumene lezing in Emmen

EMMEN - Welkom bij de jaarlijkse Oecumene lezing op 23 september in de Grote Kerk in Emmen. Aanvang 19.30 uur. Waar de vorige oecumene lezingen gehouden werden door Prof.E. Borgman en Mgr. de Korte komt nu Ds. Kl.v.d. Kamp naar Emmen. Ds. K.v.d.Kamp -landelijk secretaris van de Raad van Kerken- gaat een boeiende inleiding houden

We rekenen graag op uw komst. Ds.v.d. Kamp is een boeiende spreker die u zal meenemen op een bijzondere pelgrimstocht. Tegang gratis. Na afloop wordt een vrije gift gevraagd

Kern van de lezing: Geloof als Pelgrimstocht....
We denken na over de kern van ons geloof. Het beeld van de pelgrim helpt ons daarbij. We beginnen met een fictieve reis. We stellen ons voor hoe het zou zijn als we op een eiland zouden komen waar we een pelgrimsreis gaan ondernemen. Hoe ziet die reis er uit? Wat nemen we mee? Welke rustplaatsen bouwen we in? Wat is belangrijk voor ons geloof?

Aan de hand van de metafoor stellen we vervolgens de vraag wat die reis voor consequenties heeft voor onze eigen gemeente. Want de echte ontdekkingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen maar het kijken met nieuwe ogen.

De Wereldraad heeft kerken over de hele wereld gevraagd van 2014 tot 2021 na te denken over het thema ‘pelgrimage’. We verkennen ook de mogelijkheden die we in Groningen en Drenthe, land van gas en turf, hebben om gehoor aan deze oecumenische oproep.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda